Справу Андрушка проти УДО по суті розглядатимуть 1 березня

2 Лютого 2011
29854
2 Лютого 2011
17:50

Справу Андрушка проти УДО по суті розглядатимуть 1 березня

29854
Справу Андрушка проти УДО по суті розглядатимуть 1 березня

Завершено попередній розгляд справи за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка. Про це ТК повідомив сам пан Андрушко.

 

Апеляційний суд  Києва розпочне розглядати справу по суті 1 березня о 15:30. На засідання запрошені журналісти, які були свідками інциденту, а також співробітники Управління державної охорони.

 

Також, як розказав ТК Сергій Андрушко, на засіданні стороною УДО були надані результати  розслідування військової охорони, з якими він незабаром зможе ознайомитись.

Нагадаємо, 27 січня відбулось перше засідання у цій справі. У своїй позивній заяві пан Андрушко просить суд визнати  дії охоронця Управління державної охорони протиправними. Також він просить стягнути з відповідача судові витрати у розмірі 3 гривні 40 копійок.

 

 Як вже повідомляла ТК, окрім цієї справи Сергій Андрушко оскаржував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Однак 7 грудня Голосіївський районний суд відмовив йому у задоволенні цієї скарги. Як писала ТК, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував до журналіста СТБ силу. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду