Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи. Службове розслідування закінчиться 16 липня (ОНОВЛЕНО)

6 Липня 2010
26539

Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи. Службове розслідування закінчиться 16 липня (ОНОВЛЕНО)

26539
Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи. Службове розслідування закінчиться 16 липня (ОНОВЛЕНО)

Журналісту Сергію Андрушку відмовлено в порушенні кримінальної справи за перешкоджання його професійній діяльності співробітником охорони президента України Віктора Януковича, пише інтернет-видання «Українська правда».

 

Як повідомив «Українській правді» сам Андрушко, таку інформацію він отримав з прокуратури Голосіївського району Києва.

 

«Помічник прокурора Голосіївського району повідомив, що 1 липня мені відмовлено у порушенні кримінальної справи», - сказав Андрушко. За його словами, прокуратура дійшла висновку, що застосувавши силу до журналіста, охоронець президента «виконували свої посадові обов'язки».

 

Андрушко зазначив, що збирається оскаржити до суду відмову в порушенні справи.Як відомо, 15 червня співробітник Управління державної охорони, ім'я якого тримається в секреті, застосував силу до журналіста під час відвідин президентом Януковичем виставки «Агро-2010».

 

16 червня понад тридцять журналістів направили колективний запит главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну з вимогою повідомити обставини цих подій та результати службового розслідування. Серед інших цей запит підписала депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко на правах члена Національної спілки журналістів. Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогою звільнення співробітника охорони Януковича з органів УДО та порушення проти нього справи за перешкоджання журналістській діяльності. Станом на 6 липня жодної відповіді від адміністрації президента отримано не було.

 

16 липня завершується службове розслідування з приводу нападу охоронця президента на журналіста СТБ Сергія Андрушка. Про це сказала заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман під час онлайн-конференції в газеті «Аргументи і факти» 6 липня.  

 

«16 липня завершується службове розслідування цього інциденту і будуть зроблені жорсткі висновки. Я ще раз хотіла б вибачитися перед Сергієм Андрушком, який постраждав внаслідок інциденту з охоронцем держохорони», - зауважила пані Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26539
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5043 дн. тому
Согласен с предыдущим оратором. Могу даже уточнить то место в его ссылке, которое нужно прочитать как Андрушке, так и его апологетам. Вот оно: http://max.1gb.ru/psy/psy-book05.shtml. Со своей стороны хочу заметить, что прав (в т.ч. журналиста) без обязанностей не бывает. И в случае выполнения журналистами своих профессиональных ОБЯЗАННОСТЕЙ особенно. Нужно осознавать, что вам права даны ПОКА вы выполняете свои обязанности. Если вы выполняете то, что вам сказано, то вам именно для этого даются определенный набор прав. Это звучит не слишком "демократично" (на взгляд либерастов), но зато жизненно. Так вот. Андрушка никаких прав сейчас не имеет (кроме права быть привлеченным к уголовной ответственности), так как обязанности своих он не выполнил. И благодарите Бога, что для не и на этот раз все закончилось мягко. Свойства времени такие сейчас. И "Телекритике" об этом тоже нужно помнить.
andrushkofan
5043 дн. тому
ребята, может лучше про реактор, про любимій лунній трактор, но нельзя же год подряд.......сколько можно задрачивать людей андрушкой? колгейт тотал, без которого у вас образуется налет на зубах даже сейчас, заставил меня прекратить смотреть телевизор. тема андрушки, похоже, - заставит прекратить читать телекритику. я-то думал, что это профессиональный сайт для журналистов и про журналистов.наивный!!!! кстати, для тех, кого все еще интересует проблема андрушки вот ссылка на тематический сайт - http://max.1gb.ru/psy/psy.shtml http://max.1gb.ru/psy/psy.shtml
to Знающий
5043 дн. тому
Ты идиот - или других таковыми считаешь? В чем Андрушко нарушил закон?
Знающий
5043 дн. тому
Так Андрушко же и нарушил закон. Почему не судят Андрушко?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду