Нестор Шуфрич вибачився перед журналістами за поведінку комуніста Ткаченка

8 Вересня 2009
18280
8 Вересня 2009
16:39

Нестор Шуфрич вибачився перед журналістами за поведінку комуніста Ткаченка

18280
Нестор Шуфрич вибачився перед журналістами за поведінку комуніста Ткаченка

Народний депутат Нестор Шуфрич (фракція Партії регіонів) вибачився перед журналістами за поведінку свого колеги Олександра Ткаченка під час інтерв'ю журналістці каналу СТБ Ользі Черваковій.

 

«Від імені депутатського корпусу хочу попросити пробачення за цей інцидент, пояснення якому немає», - звернувся він до учасників круглого столу «Журналісти і міліція: пошук взаєморозуміння у виконанні професійних обов'язків», який відбувся у Спілці журналістів України.

 

За словами пана Шуфрича, його колега Ганна Герман «доведе це питання до кінця» в парламентському комітеті з питань свободи слова та інформації.

 

Також Нестор Шуфрич обіцяв попросити Ганну Герман і Олену Бондаренко розглянути на засіданні профільного комітету ВР ситуацію з журналісткою програми «Надзвичайні новини» Тетяною Круговою, котра повідомила міліціонерів Голосіївського райвідділу про плантацію коноплі, а натомість була затримана правоохоронцями.

 

Нагадаємо, що комітет мав розглянути інцидент між Черваковою і Ткаченком 2 вересня, але засідання не відбулося через відсутність кворуму. Голова комітету пані Герман заявила, що слід провести експертизу відеозапису конфлікту.

 

Сам інцидент між знімальною групою телеканалу СТБ та народним депутатом України Олександром Ткаченком стався 1 вересня в будівлі Верховної Ради України. Тоді депутат-комуніст, уникаючи відповіді на уточнююче запитання кореспондента, вихопив мікрофон і кинув його на сходи, внаслідок чого той зламався.

 

На захист знімальної групи СТБ виступили Київська незалежна медіа-профспілка та журналісти. Сама Ольга Червакова звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням дати оцінку її діям.

 

Тимчасом голова Ревізійної комісії Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Шеляженко вітає народних депутатів-комуністів Олександра Ткаченка і Петра Симоненка (останній заявив, що журналістка сама спровокувала конфлікт) з Днем міжнародної солідарності журналістів. «Хамство одного з вас по відношенню до журналістки і прагнення вигородити свого поплічника другого з вас змусили журналістів згадати почуття ліктя. Вони виявили солідарність і згуртувалися у боротьбі проти вашої сваволі», - написав у зверненні він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18280
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Русель
5345 дн. тому
Мушкетери-депутати - один за всіх і всі за одного.
benson
5345 дн. тому
Да, Магнолия очень довольна ;) http://www.telekritika.ua/news/2009-09-08/47771
Мустаф
5345 дн. тому
Говорят НТН, Сегодня и Магнолия очень довольны милицией, не видят вообще никаких проблем во взаимоотношениях с журналистами. И считают, что журналисты сами виноваты, что милиция ведет себя неадекватно? Неужели это правда? Кто там был-выскажитесь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду