Законність звільнення Віталія Глаголи вивчає Закарпатська обласна прокуратура

19 Серпня 2009
30778
19 Серпня 2009
14:20

Законність звільнення Віталія Глаголи вивчає Закарпатська обласна прокуратура

30778
Законність звільнення Віталія Глаголи вивчає  Закарпатська обласна прокуратура

Питання законності звільнення Віталія Глаголи перевіряє Закарпатська обласна прокуратура. Про йдеться у офіційній заяві Держкомтелерадіо України щодо конфлікту з  журналістом Закарпатської обласної телерадіокомпанії (ЗОД ТРК) Віталієм Глаголою.

 

Згідно з заявою, ЗОД ТРК не пов`язує звільнення кореспондента  із виходом в ефір інтерв'ю  мера  Ужгорода Сергія Ратушняка.

 

«В.Я. Глаголу було прийнято на роботу 17 березня 2009 року (наказ  Закарпатської ОДТРК від 17.03.2009 р. №19-к) на посаду редактора редакції інформаційних програм Закарпатської ОДТРК за строковим трудовим договором на час соціальної відпустки працівниці Іванової Є.В.  по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку», - ідеться в тексті.

Сам Пан Глагола стверджує, що згадана працівниця вийшла на роботу ще у січні, за півтора місяці до вказаної дати.

Генеральний директор ЗОДТРК Євген Шишков наполягає, що політичного або іншого підтексту у цьому кадровому переміщенні не було.

 

«Це - простий збіг обставин», - наполягає пан Шишков.

 

ЗОДТРК повідомляє, що Віталію Глаголі вже запропонували вакантну посаду режисера другої категорії, яку він може обійняти з 25 серпня цього року.

 

Сам журналіст назвав цю пропозицію «популістським рішенням».

 

«Ну який з мене режисер? Це ж просто смішно», - здивувався пан Глагола.

 

У коментарі «Детектор медіа» Глагола зазначив, що співпрацювати з ЗОДТРК не планує: «Оскільки замість відпустки я отримав наказ про звільнення, я влаштую собі відпочинок власним коштом. А з вересня подумаю про іншу роботу», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30778
Читайте також
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду