Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з ICTV і звернувся до Комісії з журналістської етики

10 Червня 2009
28529
10 Червня 2009
17:26

Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з ICTV і звернувся до Комісії з журналістської етики

28529
Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з ICTV і звернувся до Комісії з журналістської етики

Журналіст Олексій Кутєпов, звинувачений своїм керівництвом у непрофесійності під час розслідування, яка призвела до смерті Олександра Гончарова, написав заяву про звільнення з телеканалу ICTV. Про це пан Кутєпов повідомив «Детектор медіа».

 

«Я попросив відпустку на чотири дні без збереження заробітної плати. Мені категорично відмовили. Лише поставили перед фактом: «Або ти прямо зараз приступаєш до іншої теми (про музейні крадіжки), або звільняєшся». Працювати над іншою темою я не міг ні морально, ні фізично. Через допити в міліції я змушений постійно перебувати у Києві. Натомість керівництво запропонувало єдиний варіант отримання відпустки. Останнє речення тексту заяви має бути таким: «... з подальшим звільненням за власним бажанням». Я мусив піти на такий компроміс, хоча і не бачу об'єктивних підстав для звільнення. Я звертався до Асоціації медіаюристів, де отримав переконливі аргументи, що ICTV на сьогодні не має жодної підстави для звільнення, а лише оте моє «...за власним бажанням», яке я маю право відкликати», - розповів Олексій. Зараз він перебуває у відпустці до 23 червня і поки що не шукає нового місця роботи.

 

За його словами, після вбивства Гончарова він сподівався продовжити розслідування на телеканалі ICTV. «Тоді я і гадки не мав, що моя редакція на стільки відсторониться від мене, проявить таку байдужість до теми і все завершиться звільненням. Олександра Гончарова вбили за пісок, а не з вини журналіста. Про це чітко сказала міліція. Ще 5-го червня головний міліціонер столиці Віталій Ярема заявив, що затримано замовника вбивства. А, отже, це була чітко спланована каральна акція. Проте, я так і не почув від керівництва, які саме мої непрофесійні дії призвели до смерті людини. Мені лише озвучили небажання продовжувати співпрацю», - каже Олексій. Занепокоєний збереженням своєї репутації, він звернувся до Комісії з журналістської етики з проханням винести фаховий вердикт щодо професійності його дій під час розслідування незаконного видобутку піску на Жуковому острові.

 

ТК намагалась з'ясувати позицію телеканалу ICTV, проте у прес-службі заявили, що канал відмовляється від будь-яких коментарів щодо цієї історії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28529
Читайте також
01.06.2009 22:16
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
23 488
29.05.2009 08:42
Валентина Самченко, «Україна молода»
20 730
Коментарі
44
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гість
5418 дн. тому
Цього рогоку не вродило, уся малина погнила.
Земснаряд
5418 дн. тому
Выходит редакция повела себя как страус - голову в песок.
skorpion
5428 дн. тому
Нет, действия Соколовой я не описывала, а свое мнение по поводу того, что ее подтолкнуло к такому шагу я писала ранее в коментах к этому и другим материалам на эту тему. Леша, что брат Оксаны?
ОбЪeктивный ТУ skorpion
5429 дн. тому
"А еще, как-то вы быстро от брата открестились, и это не по-человечески и не по-мужски, слишком трусостью попахивает" - Это вы случайно не действия СОКОЛОВОЙ описали относительно журналиста??? ГГГггггггггг
она
5429 дн. тому
дивно це все
Малина
5429 дн. тому
Слово "репресії" залиште пращурам. Які репресії? Л. Кутєпов ледача амбіційно-хвора людина з довгим язиком, а з дружиною Б. Кутєпову пощастило - нормальна адекватна журналістка.
она
5429 дн. тому
дивно , а чому через репліку Кутєпова Б. "постраждав" лише Кутєпов О. , чому репресії не вилилися і на дружину , яка працює в тій ж редакції . Якщо Соколова така упереджена
Малина
5429 дн. тому
Когда Лёша снимал сюжет про институт, жена Богдана не работала в редакции. Да и вообще - журналисты не имеют привычки вникать в подготовку материала другого журналиста. Так что пусть Лёша не чешет. Никто кроме него Боде не мог рассказать про съёмки института.
она
5430 дн. тому
А можливо корпоративну інформацію Кутєпову Б. зливає його дружина
Знающий
5430 дн. тому
Не надо перекручивать пленку теперь и спихать все на журналиста. Тему окончательно и официально утвердили после летучки в кабинете руководства. Кутя даже на следующий день очередную съемку запланировал и назначили дату выхода сюжета в ефир. А как только в тот же день стало известно о гибели героя, руководство мерзко отморозилось, отмотало пленку и начало впоминать все и вешать на репортера. Мол, без оператора... а то, а сьо.. Хвосты поджали, команда блин...
skorpion
5430 дн. тому
А еще, как-то вы быстро от брата открестились, и это не по-человечески и не по-мужски, слишком трусостью попахивает. ИМХО,
skorpion
5430 дн. тому
Уважаемый Алексей, хоть вы со мной и попрощались, но вы меня "обвинили" и я вынуждена дать реплику в ответ. По поводу того кто я. Так вот я журналист - работала на нескольких каналах, в нескольких печатных и электронных СМИ, по образованию я также журналист. И пришла сюда не мериться с вами кто больший или меньший журналист. Я также как вы занималась расследованиями, но позволить себе самой выбрать и разрабатывать тему, могла позволить только будучи фрилансером, к чему и вас призывала если вы хотите быть независимым журналистом. Сделайте материал и предлагайте готовый продукт, тому кому хотите и делайте свой проект - ТВ, Интернет, печатный и выдавайте туда, а тут командная работа, и почему вы считаете, что окманда должна вас защищать, если вы не думали о команде начиная свое расследование? Вы очень хорошо знаете з-ны, но нарушаете другие правила. Вы так и не ответили мне, зачем вы сейчас озвучили тему, которой вам предложили заниматься, вы что не понимаете, что нарушаете корпортаивные права. Как и Владлен, я с вами лично не знакома, но полностью поддерживаю его в том, что если в команде, каждый будет делать, что захочет и еще раз поддчеркиваю НЕ СОГЛАСОВЫВАТЬ свои действие с командой, то толкку не будет. А вы подумайте, если все начнут как вы втихаря в выходной снимать что-то для программы? А если кто-то также как вы взял и начал заниматься той же темой, тем более она не была эксклюзивом? И на последок, вы в эмоциях и читаете между строк, ЕЩЕ РАЗ Я НИКОГДА НЕ ОБВИНЯЛА ВАС В ТОМ, ЧТО ВЫ СТАЛИ ПРИЧИНОЙ СМЕРТИ ЧЕЛОВЕКА! И впредыдущих коментах к материал вокруг этого скандала поддерживала Вас. ИМХО СОВЕТ - перестаньте видеть вокруг только врагов, будьте проще и люди потянуться к вам. Не смотря на все "ФЕ" в мой адрес, желаю вам удачи.
Ну и ну
5430 дн. тому
Ну так и смотри на свое бревно в глазу! Чего лезеш?
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
Вибачте, остання репліка, яка стосується попереднього мого коментаря. Не маю жодного бажання агітувати колег об'єднатися у групу підтримки О. Кутєпова. У попередніх моїх висловлюваннях викладена моя чітка точка зору на всі події. Хто має очі - бачить. Хто має розум - робить об'єктивні висновки. Все.
Владлен
5430 дн. тому
Это не дисскусия. Я с вами даже лично не знаком. Просто я лично лишний раз убедился в правельности мысли, что в чужом глазу можно увидеть мушку, а в своём не заметить и бревно.
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
Даруйте, мушу припинити дискусію. Оскільки, за бородатою приказкою, між нами можуть не помітити різниці. Дякую. Па.
Владлен
5430 дн. тому
Опять же - вы кричите о своей честности. Но как Вы поступили после появления первой публикации? Промолчали в знак согалсия - то есть вы поддержали брата в обвинениях руководителя? Или вы выступили с опровержением, или извинились перед руководителем, что ваш брат перекрутил ваши слова или всё выдумал? Не понятно - на чьей стороне Вы были изначально.. Или - вы просто заняли выгодную позицию - моя хата с краю - нічого не знаю. А теперь кричите о не справедливости мира. Насчёт профессионализма или непрофессионализма - не драматизируйте. Как бы там не сложилось, но на 1 телеканале не сошёлся свет клином. В любом случае, на вас будут смотреть как на отдельную творческую единицу и на то, как вы работаете. И эту историю через неделю все забудут (если на неё вообще обратили внимания). Другое дело, что вам в любом случае нужно задуматься о поведении в коллективе. А то, как я понял, вы любитель вольного творчества - когда хочу снимаю, когда хочу пишу, пишу о чём хочу и по заданным рамкам-темам не хожу. Ну, тогда, увольте, вам нужно персональный сайт или телеканал. Потому что самодеятельности ни в одном коллективе терпеть не будут. Если все будут делать только тогда - когда хотят и то - что хотят - это не команда, а разброд. Если хотите жить в мире ТВ по своим правилам - стройте этот мир, а не разрушайте.
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
Ще раз наголошую для особливо уважних. Відповідальність за висловлювання несе той, хто здійснює це висловлювання. Особисто я жодної інформації у пресі не озвучував. Повторюю ще раз: у пресі мною ніколи (тобто жодного, вчиталися? жодного разу) персона О. Соколова не була згадана в жодному світлі. Допоки вона не згадала мене. А висловлювання мого брата - виключно у зоні його власної відповідальністю перед тими, про кого він висловлюється. Озвучені моїм братом люди мають право апелювати до нього. АЛЕ НЕ ДО МЕНЕ. Я зараз візьму і скажу, що ніколи зі своїм братом не мав жодної розмови на ту тему і ніхто ніколи не доведе, що я її мав. Адже про моє розслідування рік тому про корупцію у ВИШах знала УСЯ редакція. Хто виніс інформацію?? Сядемо на детектор брехні?? Я перший у черзі. Отже, заявляю: не знаю звідки у Б. Кутєпова така інформація. Він не вжив конструкції: "...Як розповів мені мій брат..." Також ніхто ніколи не доведе, що я висловлювався про особу О. Соколову у пресі першим, ніж вона про мене. Завадить скупа хронологія. Отже, юридично не грамотно перекладати власні образи на людину, яка просто згадується поміж іншими особами у ЧУЖОМУ висловлюванні.
Владлен
5430 дн. тому
Олексей, вы ещё скажите, что ваш брат - сам залез к вам в голову и узнал информацию о ваших съёмках. Вы же, как я понял, с ним в одной редакции никогда не работали. Значит это вы ему так или иначе рассказывали про ваши съёмки института. Так зачем теперь говорить, что вы вообще не при чём. Если человек с которым вы делитесь корпоративной информацией не умеет держать язык за зубами, то тут 2 варианта: или вы не говорите ему вообще ничего или требуйте молчания. Иначе.. незнаю, какой работодатель рискнёт взять на работу человека, понимая, что любая корпоративная информация, обсуждаемая на тех же планёрках - уже завтра может стать достоянием общественности - не важно с уст его брата, жены, мамы или ещё кого.
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
СТОП. Шановний Скорпіон, у мене виникли великі сумніви щодо вашої адекватності. Поясню. Кутєпов Олексій Володимирович та Кутєпов Богдан Володимирович є два різні, окремо функціонуючі організми, народжені одними і тими ж батьками, однак, у різний час. А отже за висловлювання, вчинки і дії один одного ці повнолітні люди (тільки через те, що вони брати по крові) - відповідальності НЕ НЕСУТЬ. Це юридична аксіома. Отже, якщо Ви переплутали мої висловлювання з висловлюваннями мого брата, звісно, я Вам це пробачу. Але якщо ви намагаєтеся довести, що слова мого брата Кутєпова Богдана, озвучені "Телекритиці" - це мої слова, то Вам пораджу звернутися до лікаря. Стосунки О. Соколової з Богданом Кутєповим ЦЕ НЕ СТОСУНКИ О. Соколової з Олексієм Кутєповим. Якщо пані Соколова має якісь претензії до Богдана Кутєпова, нехай з ним і з'ясовує усі питання публічно, через суд чи приватно. До чого тут я? Щонайменше НЕ ЕТИЧНО заслуженому журналістові України О. Соколовій негативно згадувати у пресі Олексія Кутєпова, коли сам Олексій Кутєпов О. Соколову у пресі НІКОЛИ не згадував. Ви зацитували Богдана Кутєпова, а не мене. Наголошую ще раз, я жодним чином у жодному виданні нашої держави не озвучив у будь-якому світлі ім'я Оксани Соколової. Допоки вона не сказала все, що про мене думає прямо у вуха кореспондентові "Телекритики" 29.05.2009. А тепер стосовно "з дозволу чи без доззволу". Скидається на те, що Ви особисто в житті не займаєтесь журналістською практикою. Бо інакше ви б знали бодай елементарні закони, які регламентують роботу журналіста: "Про інформацію", "Про друковані засоби масової інформацію", "Про телебачення і радіомовлення" тощо. Так от вони жодним чином не наказують репортерові діяти тільки і тільки з дозволу редакції, а особливо увласний вихідний день. Приміром, перший згаданий закон дає право "збирати, зберігати, обробляти та публікувати інфомацію" БУДЬ-ЯКОМУ громадянинові нашої з вами країни. То де ж причинно-наслідковий зв'язок між "з дозволу-без дозволу" та смертю людини???? І чому ж тоді люди, які дійсно мають право мене звинувачувати у гибелі людини - міліціянти- цього не зробили?? Утім, зважаючи на те, що ви не є фаховим кореспондентом, мушу припинити з Вами дискусію про нюанси телевиробництва. Дякую.
скорпіону
5430 дн. тому
А чого Льоша має відповідати за слова брата? Сорі, але це вже якийсь нонсенс. Ну, ляпнув Кутєпов старший про стару історію Льоші, то хай спитають про це з Богдана. Тим паче що до історії з Гончаровим це ніякого стосунку не має.
skorpion
5430 дн. тому
Леша, у меня вопрос, а это что ?: "Один подібний випадок був у мого брата - Олексія Кутєпова, який працює на ICTV у програмі «Факти тижня». Він робив сюжет про зовнішнє тестування і розкрив дуже чітку схему «вступу» до Інституту журналістики. Що йому сказали його редактори: «Перестань! Яке ти маєш право?». Сюжет так і не вийшов в ефір. Тому що Різун зателефонував Соколовій і попросив не ставити розслідування у випуск новин. " Так кто первым упомянул имя???? Леша, мы лично не знакомы у меня нет к вам никакой вражды. Я писала, сначала я была не на чьей стороне, но защищала вас, когда вас тут обвиняли в убийстве. Но ваш непрофесссионализм, простите, зашкаливает. Первое - кто первым чье имя сказал? Второе - зачем вы сказали, какой темой вас попросили сейчас заниматься, вы что не понимаете, что нарушаете корпортаивные права?!!! Вы ходите на пресс-конференции, а на работе просите отпуск???!!! И последний вопрос, чтобы раставить уже все акценты: скажите, когда вы начили заниматься темой песка, вы поговорили с руководством, вы на съемку с оператором ездили и сами?
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
Спостерігачеві P.S. А стосовно Вашого "...і жодного слова про людей, які втратили батька і годувальника...", то уважніше почитайте численні журналістські матеріали після наших з екологами публічних виступів на прес-конференціях 2.06.09 та 5.06.09. Там викладено, що звучало з наших уст публічно і чиї інтереси ми відстоювали насамперед: http://news.meta.ua/?q=%EA%F3%F2%BA%EF%EE%E2&start=&m=news . А про фахові перипетії схильний і маю право говорити виключно на фаховому ресурсі, призначення якого якраз повідомляти про внутрішньопрофесійне життя журналістів.
Олексій Кутєпов
5430 дн. тому
Шановний Спостерігачу, без роботи, без засобу інформації, без інструменту впливу журналіст - ПОРОЖНЄ МІСЦЕ, беззуба собака. Смисл існування журналіста зникає, якщо йому ніде публікувати зібрану і оброблену інформацію. Журналіст потенційно здатен значно більше допомогти незахищеній людині, коли сам відчуває за собою підтримку телеканалу. І чим авторитетнішим є цей телеканал (радіостанція, журнал), тим ефективнішими є результати журналістської праці. Раджу не глобалізувати мої висловлювання щодо цілей. Ми нині спілкуємося на вузько фаховому ресурсі, який читають переважно журналісти. Владлен апелював до мене щодо ЦІЛЕЙ ПУБЛІЧНОЇ ДИСКУСІЇ з моїм керівництвом. Отже, мій коментар був спрямований виключно на окреслення цілей у тому вузькому вимірі, про який говорив Владлен. Нормальна РЕПУТАЦІЯ необхідна кожному кореспонденту для більшої ефективності його праці. Країні потрібні авторитетні журналісти, з якими рахуються брехливі політики і чиновники. Безглуздо вважати мої слова про смисл публічних коментарів моїм життєвим кредо і глобальним сенсом життя. Моє кредо - безкорисливо допомагати людям. Задля цього я і зустрівся з покійним Гончаровим, коли редакція не зацікавилася темою. Скажіть, на милість, що відповідати численним людям, які щодня телефонують і просять допомоги? Що я приїду, поставлю безвідповідальним чиновникам гострі запитання, а потім їхні безглузді відповіді ніде не опублікую??? ТО В ЧОМУ Ж ЕФЕКТ??? Саме в тому трагедія, шановні, що переважно усі редакції нині працюють НА ГЛЯДАЧА. Вдумайтесь, не на совість, не на правду, не на державу, врешті-решт, а НА ГЛЯДАЧА! Місія журналістики зводиться тільки до того, ЩОБ РЕЙТИНГИ БУЛИ. Абсурд. Проте, саме це мені озвучило моє керівництво, чим неабияк шокувало. А постраждалій родині я допоміг і допомагатиму далі чим зможу, вибачте, що змушений це озвучити. Однак, найбільше шкода, що тепер я навіть не в силах контролювати слідство від імені авторитетного телеканалу "ICTV". Моєму керівництву начхати і на слідство і на родину. А саме в тому, можливо, була би найбільша допомога - не дати слідству піти хибним шляхом. Як і обцяв, тепер проводжу приватне розслідування спільними зусиллями з однодумцями і сподіваюся його опублікувати на іншому телеканалі, менш байдужому до людських проблем. Своїй колишній редакції бажаю тільки професійних репортерів. Пластилінових ляльок і піддатливих бездумних маріонеток. Боляче, утім, саме на таких нині попит. Даруйте за багатослівність.
sposterigach
5430 дн. тому
Нажаль, вся ця дискусія лише демонструє рівень нашої журналістики. Ніби-то війна з "пісочною" мафією. Вбили людину. Залишилась дружина, яка не володіє мовою і неадаптована до українських реалій. Залишилась дитина, на очах якої забили на смерть її батька. Дитина досі в стані шоку, дівчинка кричала вбивцям: "Не вбивайте мого тата!". А все, що їх цікавить, дослівно: "Ціль моїх дій і вчинків одна: захистити власну репутацію." Якби у когось був сором, було б соромно. Вони воюють за те, хто перший почав: Соколова чи Кутєпов. "Моє ім"я забруднили". Це ж треба! Як цинічно... Наші журналісти навчились скотству у наших політиків. Для них найголовніше - щоб їхнє ім"я не забруднили. Це ж впливає на розмір гонорарів і подальшу карьєру! Якісь комісії з журналістської етики і жодного слова про людей, які втратили батька і годувальника - їхнє ім"я ніхто не забруднив? Розмір власного ЕГО, роздутий до небес, усвідомлення себе центром Землі - ось головна проблема журналістів, політиків й інших представників т.зв. "еліти", які вчать народ "у носі не колупатися".
Олексій Кутєпов
5431 дн. тому
Шановні коментатори, мушу втрутитись в обговорення і підкреслити свої принципові позиції. Ціль моїх дій і вчинків одна: захистити власну репутацію. Кожен має право на зустрічний коментар, а особливо після ПУБЛІЧНОГО звинувачення у непрофесіоналізмі. Потенційний роботодавець, свідомо чи підсвідомо, а таки взяв до уваги ту негативну характеристику. Проте, як би кому не хотілося бачити мене ПРОВОКАТОРОМ, ініціатором привселюдної дискусії, є хронологія і скупі факти. Вони холоднокровно свідчать, що моє прізвище у ЗМІ О. Соколова згадала першою. До того ж у гостро негативному світлі. А, отже, моя подальша реакція - це тільки захист, вимушена оборона після нападу. Я жодним чином не стверджую, що "всі погані". Зрозумійте, фахове ім’я журналіста – це його хліб. Мені моє ім'я забруднили. Швидко і цинічно. За що? За те, що бандити на замовлення мафії вбили мого героя??? ……. О. Соколова охарактеризувала мене як непрофесіонала. Кому повірять швидше? ВІП-персоні, та ще й заслуженому журналістові України чи невідомому рядовому кореспондентові? Я мушу торувати свою професійну дорогу далі. Саме тому і звернувся до 15 знаних медіа-експертів Комісії з журналістської етики. Нехай вони об’єктивно розсудять, чи справді з мого боку були непрофесійні дії, які призвели до гибелі людини. Невже дати вилити на себе помиї, а потім мовчечки піти – то є гідність?? Нічого особистого. Дякую за увагу.
Владлен
5431 дн. тому
Сколько я читал и следил за всеми этими историями с Кутеповыми, хоть убейте не могу понять одного: цель их действий и поступков. Просто пиар? Но это же бред! Какой смысл в одноразовом пиаре, если он заканчиваестя увольнением и потерей репутации? Желание бороться с несправедливым миром ТВ? Ну так, извините, для этого надо бы самому подняться на какой-то уровень, заработать ИМЯ, и потом уже высказывать своё мнение с колокольни хоть какого-то рабочего и жизгненного опыта. А так тупо возникать - все плохие, я хороший - напоминает скорее детский сад.
Верховна Рада
5431 дн. тому
Що ви хочете від ICTV? "Факти" - давно законсервоване і кумівське болото Фроляк-Богуцького. Ця законсервованість цементується тим, що дружина генпродюсера Богуцького є народною депутаткою від БЮТ. І випадок з наїздом редактора на свого репортера - це логічний наслідок тієї їхньої системи взаємовідносин. Яка там етика? Який КЗПП? Хай репортер іде до суду, буде хоч моральне й матеріальне відшкодування.
Чувак
5431 дн. тому
Звернення в Комісію з журналістської етики - розумне рішення, але навіщо про це здіймати галас на Телекритиці. Олексію, Телекритика піариться на Вас. Усі ці публікації Вам лише нашкодять, для вашого керівництва вони як червона хустка. Вирішіть спокійно усі проблеми з керівництвом за зачиненими дверима, а потім коли буде поставлена крапка у цій ситуації вирішуйте чи повідомляти Телекритику, чи ні. Після всього цього галасу і з Вашої сторони, і з сторони керівництва не дивлячись на те праві Ви чи ні, керівництво Вас вже не буде слухати, Ви його роздратували. Тепер поки Вас не з'їдять не заспокоються. Може ще не все втрачено, спробуйте владнати мирним шляхом!!! У будь якому випадку, поки дана ситуація не вирішиться на 100% не робіть публічних заяв.
skorpion
5431 дн. тому
Шановний безімений, у мене якраз ім'я (нік) є, тому можно просто skorpion! :) А теперь касательно борьбы, как говорят в Одессе, да ради Бога! Боритесь. Вы и Леша, если не на что больше тратить жизнь (согласна со Справедливым). А касательно ситуации, то я считаю, что: 1. Леша не будет работать, там где он сейчас работает, рано или поздно. (такое не прощается). 2. Зачем каждый раз уходя,так громко хлопать дверью (еще раз обращаю Ваше внимание на тенденцию с Кутеповыми) 3. Профессионализм и непрофессионализм - такие высокие понятия. А вот это "Лише поставили перед фактом: «Або ти прямо зараз приступаєш до іншої теми (про музейні крадіжки)" - если вы профи той поймете в чем налажал Леша. 4. Вы знаете я глубоко и твердо уверена, что во-первых, журналистика это командная работа - и если делать что-то назло коллегам, то ниче хорошего не будет, во-вторых, если руководитель решил закрыть или уволить, то он это сделает и найдет кучу причин как нашел Бородянский с Богданом, так зачем сейчас все это, чтобы потом сказать: "вот смотрите я какой белый и пушистый боролся со злом, а Богуцкий меня выгнал". И в-третьих, чем человек талантливее тем он проще, смотрите на "звезд" чем больше напыщености, скандальности и гламурности внешне тем больше пустоты внутри. 5. Молиться или не молиться, мое сугубо личное дело, а вы опять таки нарушаете правила журналистики и Конституции. Так что кому из нас и кем работать, это еще большой вопрос. А так конечно же желаю Вам удачи, успеха и большой, большой любви :)
Справедливий
5432 дн. тому
То, виходить, ви ладні працювати в одній команді з непрофесіоналами, які вас називають непрофесіоналом?;) І все це заради того, щоб покласти власну гідність на вівтар суспільних інтересів? Оце вже справді абсолютне нехтування особистими інтересами заради суспільних;) Хоча, здавалося б, з чого ж таки складається суспільний інтерес, як не з сукупності особистих?;) Пробачте, але такої самопожертви я не в силах зрозуміти. Па:)
безіменний
5432 дн. тому
непрофесіонали дуже часто називають інших непрофесіоналами. не знаю чому - просто медичний факт. віддавати чи не віддавати своїм героям душу - це вже хто як вміє. але заощаджувати не варто. а от про боротьбу це вже серйозно. журналіст завжди на боці суспільства. а громадські інтереси в рідній олігархічній державі враховуються мало. як і окремі громадянські права кожної окремої людини. чомусь виходить протистояння: держава і гопнікі проти людей. отака, блін, об"єктивність.
Справедливий
5432 дн. тому
Безіменному Напевно, у нас із Вами різне розуміння самого поняття честі. Для мене немає ніякої різниці, чия це честь, журналіста, офіцера чи сантехніка. Якщо мене називають непрофесіоналом, це означає, що мене не поважають. І байдуже, що я сам думаю, про себе. У будь-якому разі я мушу піти і вже іншим людям доводити, що я таки професіонал. Адекватний керівник не назве підлеглого нікчемою без достатніх на те підстав, нехай і надто суб'єктивних, а з неадекватним керівником, як на мене, немає жодного сенсу працювати. Що ж до підтримки "інших людей у їхній боротьбі", то я намагаюся нікого особисто не підтримувати. Це не справа журналіста. Наше завдання - висвітлити проблему якомога більш об'єтктивно та ефективно. Все! Врятувати світ неможливо! Олексій вважає інакше. І тут мені залишається йому, дійсно, поспівчувати. Чи надовго вистачить твоєї душі, якщо кожному герою численних сюжетів віддавати її частинку? Чи залишиться щось для людей, справді тобі близьких? Втім, це моя суто особиста точка зору...
безіменний друг скорпіона
5432 дн. тому
покірно піти з видання не робить журналістові честі. якщо він вважає, що він прав. якщо він вважає це видання своїм. і цих глядачів - своїми глядачами. по-перше, бо ми підтримуємо інших людей у їхній боротьбі - чи то за вкрадені гроші, чи то за дитячий м айданчик, чи то за будь-які інші громадянські права. тож маємо подбати і про себе. по-друге, надто багато прекрасних проектів вмерло, тому що команди, не знаходячи спільної мови з редактором чи власником, вважали своїм єдиним виходом - розвернутися і піти. не можу сказати, що це пішло на користь медіаринку. а про співчуття, о мій не менш безіменний друже... навіть не знаю, що вам на це сказати. моліться.
Справедливий
5432 дн. тому
Хотів би певною мірою підтримати користувачку під ніком skorpion. Особисто знаю і Кутєпова, і Соколову. Втім, досі в дискусію не влізав, надто брудною, на мою думку, є ця справа з морально-етичної точки зору. Соколова, як на мене, вчинила однозначно неправильно, коли публічно звинуватила Олексія в усіх тих гріхах. Якщо людина непрофесійна, то навіщо ж її терпіти стільки часу? Надто вже було схоже на особисту помсту після того інтерв'ю Кутєпова-старшого, якого в даному конкретному випадку інакше як дурнем я назвати не можу. Втім, так само особистою помстою Соколовій виглядають теперішні висловлювання Олексія. На цю тему можна дискутувати нескінченно. Але для мене абсолютно однозначним є наступне. Якщо б, не дай боже, я прочитав таке про себе (як про Олексія), то у мене навіть сумнівів не було б, як вчини далі. І байдуже, хто винен у тому, що сталося, чи Соколова виявилася неадекватною, чи Кутєпов, нарешті, допік керівництво до ручки. Які відпустки? Як можна працювати далі разом? Однозначно звільнення! Тихо й гідно. А те, що зараз відбувається, воно вже якось негарно виглядає...
До КОМІСІЇ з журналістської етики
5432 дн. тому
Чекаємо вашого рішення. Треба комусь нарешті закрити рота. Журналістові або його керівництву.
skorpion
5432 дн. тому
Шановний безімений мій друже, ну давайте я сама вирішу, куди мені йти. А щодо відкручування голови, то я думаю, що Олексію її не відкручували, чому я насправді рада, бо виступаю проти насилля. І як писала раніше, СПОЧАТКУ була на боці журналіста, але його останні дії змусили мене переглянути своє ставлення. Якщо йому так погано працювати з таким монстром редактором, то треба йти, а не робити піар-акцію. Чого ви йому висловлюєте співчуття? Співчуття треба висловлювати родичам загиблого. Ви ніколи не думали, чому багато журналістів, коли йде з роботи за власним бажанням або за бажанням керівника не робить з цього піар-акцій і чому кожне звільнення братів Кутєпових цим супроводжується? Ще раз підкреслюю, що особисто не знайома ані з Олексієм, ані з Богданом - жодних образ на них не маю і з жодним із героїв цього скандалу не працювала разом.
скорпіонові
5432 дн. тому
скорпіоне, а може, з такими настроями варто іти в офісний планктон? нащо вам бути журналістом? без допомоги колег вбивство героя не пережити. а тут ще й редактор голову відкручує. і не з принципів, а зі страху. олексію, я вас не знаю, але прийміть співчуття і тримайтеся
skorpion
5432 дн. тому
Для caramba, а TVI к Пинчуку каким боком?
caramba
5432 дн. тому
Не против телевидения, а против холдинга Пинчука. СТБ и ICTV - одного поля ягоды. Одного брата турнули, нашли за что турнуть второго.
skorpion
5432 дн. тому
Как по мне, что и требовалось доказать. Я еще раньше писала, не знаю как они дальше будут работать. И очень странно, что Леша этого не понимает или делает вид, что не понимает. Это же и ежику понятно не было бы Боди с его "раскрытием тайн" всего бы этого не было. А тут, как говорят, накопилось - были претензии, плюс обвинения Соколовой в "дружбе" с Ризуном, плюс убивают героя, плюс непонятно то ли он снимал этот сюжет обговорив его с руководством то ли ушел в самоволку(а так в команде не работают, тогда надо идти в фрилансеры и делать материал, а потом его предлагать), потом прессуха по Гончарову, я так понимаю проходящая в робочее время - и после этого он хочет отпуск и хочет заниматься только этой темой. У какого руководителя в наше кризисное время выдержат нервы? И как-то мне странно, что Леша при этом всем обвиняет людей "моя редакція на стільки відсторониться від мене". Сори, а что она должна делать? Простите, в наше время журналистов сокращают пачками и свято место пустым не будет, или он хочет, что бы люди себя подставили - пошли единым фронтом против руководства? Так не надо быть эгоистом, а чуток подумать, что будет с ними после этого и чем им кормить семьи? ИМХО. Я вообще после этого сама бы ушла без лишнего крика. Была в начале скандала на стороне Леши, но теперь понимаю, у Соколовой наверное железные нервы.
znaika
5432 дн. тому
Братья Кутеповы против украинского телевидения
читач
5432 дн. тому
все розкладено по поличках. Дії керівництва зовсім не зрозумілі, а от дії журналіста вірні. За свою репутацію необхідно боротися, а потім влашновуватися на іншому каналі.
Лола
5432 дн. тому
Олексію, тримайся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду