detector.media
19.08.2009 14:20
Законність звільнення Віталія Глаголи вивчає Закарпатська обласна прокуратура

Питання законності звільнення Віталія Глаголи перевіряє Закарпатська обласна прокуратура. Про йдеться у офіційній заяві Держкомтелерадіо України щодо конфлікту з  журналістом Закарпатської обласної телерадіокомпанії (ЗОД ТРК) Віталієм Глаголою.

 

Згідно з заявою, ЗОД ТРК не пов`язує звільнення кореспондента  із виходом в ефір інтерв'ю  мера  Ужгорода Сергія Ратушняка.

 

«В.Я. Глаголу було прийнято на роботу 17 березня 2009 року (наказ  Закарпатської ОДТРК від 17.03.2009 р. №19-к) на посаду редактора редакції інформаційних програм Закарпатської ОДТРК за строковим трудовим договором на час соціальної відпустки працівниці Іванової Є.В.  по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку», - ідеться в тексті.

Сам Пан Глагола стверджує, що згадана працівниця вийшла на роботу ще у січні, за півтора місяці до вказаної дати.

Генеральний директор ЗОДТРК Євген Шишков наполягає, що політичного або іншого підтексту у цьому кадровому переміщенні не було.

 

«Це - простий збіг обставин», - наполягає пан Шишков.

 

ЗОДТРК повідомляє, що Віталію Глаголі вже запропонували вакантну посаду режисера другої категорії, яку він може обійняти з 25 серпня цього року.

 

Сам журналіст назвав цю пропозицію «популістським рішенням».

 

«Ну який з мене режисер? Це ж просто смішно», - здивувався пан Глагола.

 

У коментарі «Детектор медіа» Глагола зазначив, що співпрацювати з ЗОДТРК не планує: «Оскільки замість відпустки я отримав наказ про звільнення, я влаштую собі відпочинок власним коштом. А з вересня подумаю про іншу роботу», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY