ІТК наполягає, що телеконтент повинен ввозитися з умовним повним звільненням від оподаткування

22 Червня 2009
21517
22 Червня 2009
17:57

ІТК наполягає, що телеконтент повинен ввозитися з умовним повним звільненням від оподаткування

21517
ІТК наполягає, що телеконтент повинен ввозитися з умовним повним звільненням від оподаткування

Телевізійний контент, призначений для трансляції, повинен ввозитися з умовним повним звільненням від оподаткування відповідно до чинного законодавства та Конвенції про тимчасове ввезення. Таку позицію обстоює Індустріальний телевізійний комітет в офіційному-листі відповіді Державній митній службі України.

 

Минулого тижня Держмитслужба ініціювала перевірки телекомпаній, оскільки не отримала від них документів, що підтвердили б право трансляції художніх фільмів Matrix («Матриця»), Police Academy («Поліцейська академія»), Men In Black («Люди в чорному»), телепрограм «Опра Шоу», Fort Boyard, телесеріалів Lost («Загублені»), House M.D. («Доктор Хаус») та інших. Однак після протестів ІТК з посиланням на постанову Кабінету Міністрів про обмеження перевірок до 31 грудня 2010 року, Держмитслужба оголосила про тимчасовий мораторій перевірок.

 

ІТК нагадує, що майже п'ять років поспіль ввезення на митну територію України носіїв звуку та зображення із записами телевізійних програм і фільмів з метою їх публічного показу в телевізійному ефірі здійснювалось у режимі тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Такий підхід органів Державної митної служби України відповідав вимогам статті 206 Митного кодексу України та Конвенції про тимчасове ввезення від 26 червня 1990 р. (набула чинності для України 22 вересня 2004 року), оскільки ввезення носіїв із записом телевізійних програм і фільмів здійснюється без права продажу на митній території України та з обов'язковою умовою зворотного вивезення.

 

«На сьогодні у телекомпаній є всі права на всі програми та фільми, що транслюються в їхньому ефірі, крім того, до компетенції митних органів не належить контроль за наявністю прав на трансляцію в ефірі певних творів», - стверджують в ІТК.

 

Асоціація висловлює здивування зміною підходів Державної митної служби України до тлумачення положень Митного кодексу України та Конвенції про тимчасове ввезення, а також спробі митних органів стягувати з телеканалів «не передбачені законодавством платежі».

 

Тим часом на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроект, який передбачає скасування податку на тимчасове ввезення телеконтенту, призначеного для трансляції на території України. Це приведе Митний кодекс України у відповідність до положень Конвенції про тимчасове ввезення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду