Колишня працівниця НТКУ Інна Удовенко подала до суду за незаконне звільнення

18 Червня 2009
26199
18 Червня 2009
13:33

Колишня працівниця НТКУ Інна Удовенко подала до суду за незаконне звільнення

26199
Колишня працівниця НТКУ Інна Удовенко подала до суду за незаконне звільнення

17 червня 2009 року Інна Удовенко, протестуючи проти свого звільнення, подала позов до Шевченківського суду. Вона вимагає поновити її на посаді асистента режисера або іншій у творчо-виробничому об'єднанні «Новини» НТКУ, повідомляє прес-служба КНМП.

 

«Пані Удовенко було звільнено з посади, як сказано в наказі, "у зв'язку зі змінами в організації виробництва та скороченням штату". Інну Удовенко, яка є членом комітету первинного осередку Київської незалежної медіа-профспілки на НТКУ, було звільнено під час перебування її на лікарняному, що є подвійним порушенням закону. По-перше, заборонено звільняти працівників, коли вони хворіють. По-друге, не можна скорочувати членів виборних профспілкових органів без згоди на те профспілки. Тим часом КНМП згоди на звільнення Інни Удовенко не давала», - йдеться у прес-релізі профспілки.

 

Нагадаємо, що «Детектор медіа» вже повідомляла про наміри Інни Удовенко подати позов проти НТКУ за незаконне звільнення.

 

У Національній телекомпанії вважають, що не порушили вітчизняного законодавства, скорочуючи Інну Удовенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26199
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телевізійник
5427 дн. тому
vasya, ви взагалі розумієте зміст друкованих текстів? "Інна Удовенко подала до суду за незаконне звільнення" - заголовок - це зміст ЇЇ позову, а не судження "Телекритики". "Інна Удовенко, протестуючи проти свого звільнення" - ось текст від автора статті. І де ж тут суб’єктивне судження про незаконність? І взагалі, ви хоча б трохи, розумієтесь у правовій сфері? Якщо так, то мені незрозуміло, що законне ви побачили у звільненні під час лікарняного? Мабуть, тема неправомірних скорочень на НТКУ занадто довго замовчувалась. Ніхто не має жодного права засуджувати чи не першу людину, яка намагається боротится за свої права! Щиро бажаю пані Удовенко домогтися справедливості!
НТКУ-шник
5428 дн. тому
Инка держись,ты молодец!!!
Otar Dovzhenko
5428 дн. тому
vasya, заголовки повинні бути лаконічними. З цього заголовку я, наприклад, і так розумію, що йдеться про позов щодо незаконного звільнення, а не про звільнення, незаконне апріорі.
vasya
5428 дн. тому
Ув. Отар, а что , в названии заметки можно не соблюдать Закон ? Так Вы начнете назвать преступниками кого угодно без решения суда ... или Закон зависит от количества буковок в заметке? если хотите оставить слово "незаконне" , то добавте "по мнению Инны Удовенко" По моему это азы культуры... а при чем здесь вторая древнейшая профессия, я не понимаю...
Otar Dovzhenko
5428 дн. тому
vasya, на першому курсі журфаку вчать жанри журналістики. Цей матеріал не має нічого спільного із жанром статті.
vasya
5428 дн. тому
Ув Телеелекритика ! Вы , еще до решения суда знаете что увольнение незаконно? Пока суд не вынес ухвалу - Ваше слово "незаконне" в названии статьи - есть ничто иное как желание оказать влияние на суд, беспристрастные и объективные Вы наши...
s_brun
5428 дн. тому
Молодець Інно! Якщо вони на НТКУ такі розумні, і кажуть що скрізь дотримуються законодавства, хай поновлюють на роботі, або платять штрафи. Так би кожен робив, кого незаконно звільнили, тоді б роботодавці сім разів подумали, перш ніж звільняти
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду