Ганна Герман попросила Тимошенко захистити Володимира Павлюка від звільнення

13 Червня 2009
16171
13 Червня 2009
10:40

Ганна Герман попросила Тимошенко захистити Володимира Павлюка від звільнення

16171
Ганна Герман попросила Тимошенко захистити Володимира Павлюка від звільнення

Народний депутат України, член фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Ганна Герман відкрито звернулась до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням захистити від звільнення головного редактора новин Нового каналу Володимира Павлюка. Таку заяву вона зробила в ефірі телепрограми «Шустер live» на ТРК «Україна», де обговорювалось це питання, повідомляє «ІнтерМедіа Консалтинг».

 

Нагадаємо, Володимир Павлюк на вимогу керівництва Нового каналу написав заяву про звільнення за власним бажанням після того, як у програмі «Репортер» було показане чорнове відео звернення Юлії Тимошенко зі словами «пропало всьо!».

 

«Шановна Юліє Володимирівно, ви, як прем'єр-міністр, зробіть усе, щоб журналіст не був звільнений. Він просто виконував свій обов'язок. Якщо ж цього зроблено не буде, то я - а я керівник парламентського комітету - повірю, що саме ви внесли в проект Конституції пункт, що обмежує свободу слова й професійну діяльність журналістів», - сказала Ганна Герман.

 

Ганні Герман опонував сам ведучий програми Савік Шустер, наголосивши на тому, що дії редактора були неповагою до Юлії Тимошенко, та навівши приклад із італійської практики. Ведучий телеканалу ТВі і «Радіо Свобода» Віталій Портников висловив упевненість, що власник телеканалу не повинен звільняти журналістів: «Його справа - рахувати прибуток. А питання з журналістами повинен вирішувати той, хто може це робити професійно».

 

За неофіційною інформацією, звільнення Павлюка стало наслідком тиску на власників телеканалів, які продемонстрували звернення (Новий, «1+1» та «Інтер»), однак підтвердження цього факту ТК отримати не вдалося. Чутки про те, що звільнення загрожує випусковій групі «1+1», яка пустила в ефір ролик із Тимошенко, спростував заступник керівника департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення телеканалу Максим Шиленко.

 

Віталію Портникову заперечила голова Державного комітету з регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, яка вважає, що Павлюк порушив правила журналістської етики. «Він учинив ницо - видав в ефір підготовку інтерв'ю... виступу, а слова „все пропало", які стосувались суфлера, зробив у контексті „у країні все пропало"», - сказала вона. За звільнення Павлюка виступив і член фракції «Наша Україна - Народна Самооборона» Юрій Кармазін, зазначивши, що журналіста треба було не лише звільнити, але й засудити його поведінку серед колег: «Я б сказав Юлії Володимирівні Тимошенко - не втручайтесь у не свою справу. Не захищайте журналіста, який порушив свій обов'язок».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16171
Читайте також
16.06.2009 10:11
Марина Бердичевская
35 043
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 095
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 497
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коко
5430 дн. тому
Павлюк журналист. И его возмутило поведение примы. Посмотрите какая она для всех пушистая... А за глазами, за кадром (но не повезло, оказалась в кадре) она хуже гадюки... Шипит, кричит, истерит - ВСЕ ПРОПАЛО, ШЕФ ВСЕ ПРОПАЛО!!!! ... А потом ласково... -"Дороги мои...." За это наказывать нельзя журналиста... Он показал то, что было и ничего не придумал и не перекручивал...!!!
Stringer
5431 дн. тому
в пресс-службу ПР его!
Командир
5431 дн. тому
Ганна решила попиариться от души? Не удивлен. Этим она только демонстрирует журналистам свой реальный уровень понимания проблемы Павлюка. Редактор откровенно лажанул. В принципе, нет разницы, откуда у него появилась запись -- из Нета или ролик ему передал хачик из подворотни за поллитра. Главное, на мой взгляд, заключается в том, что это видео не является сюжетом, который достоин появления в блоке новостей. Тем более, что это это была подготовка к официальному обращению высшего должностного лица страны. Павлюк уволен совершенно справедливо. В конце концов, у нас, журналистов, должны быть быть совершенно четкие понятия о профессиональной этике, а именно ее полное отсутствие продемонстрировал выпускающий редактор. Это все равно, что в официальном тексте некролога начотдела или выпускающий редактор газеты сделал бы приписку: "P.S. А вообще усопшего я знал лично и был он полным мудаком..." Или в рубрике поздравлений (ака в "Фактах") под каждым поздравлением со свадьбой перечислить имена всех мужиков, с которыми невеста спала до замужества. По сути, именно это и сделал редактор "Репортера". Я даже могу себе представить ту ситуацию, которая предшествовала выходу в эфир. Эту ошибку совершают практически все неопытные (а иногда даже весьма опытные) журналисты, от которых редакция требует выискивать интересные -- читаемые в газетах и рейтинговые на телевидении -- материалы. "О! Прикольно! А давай поставим?!.. А попу не оторвут? Так его на Ютубе уже мульен людей посмотрело! Скажем, шо оттуда взяли. Ну, давай..." Вот и все. Павлюку головой надо было думать.
Лопата
5431 дн. тому
Да, только выводы из материала про Сбербанк все сделали через жопу. Журналистов наказали, ментам вылизали, а охранять банки так и не стали. Только в этом году четыре ограбления с жертвами. Погиб ребенок. Так стоило сказать даже любой ценой что там проблема? А так остались довольны только менты и идиоты на телекритике.
:))))
5431 дн. тому
2 Вика: не пояснили. Організація пограбування - це організація пограбування, і за це люди звичайно сидять. А провокаційні дії - це провокаційні дії, навіть для сюжету, зовсім інша стаття Карного кодексу. Мені Павлюк із сбербанком до лампочки, я ні з Павлюком ніз банком не знайомий :)))) мені цікаво до чого доходить безвідповідальність і безграмотність медійщиків навіть у коментах. Може вам Павлюк чимсь і досадив, може ви чесно вважаєте його поганою людиною, але ж дурощів самі не пишіть.
Вика
5431 дн. тому
Отвечу ":)))))", который писал "от поясніть мені, тупому, в двох коментах під різними повідомленнями на цю тему читаю, що Павлюк організував (ініціював) пограбування банку. Хлопці та дівчата, ви б думали, взагалі, що пишете навіть в коментах". Вас это удивило? Нас - нет. В корридорах на Нагорной еще долго бедет пересказывать новичкам абсолютно правдивую историю про "товариство придурків", которое Павлюк организовал для съемки сюжета и послал грабить сбербанк, снимая все это на камеру. Смотрите тут http://www.telekritika.ua/news/2008-02-07/36370
ВР
5431 дн. тому
правильно!так вас поодиночке и будут мочить политики, лишать лицензии, выбрасывать из профессии на улицу.можете письма печали с подписями пан ги муну писать, но и на это силенок не хватает. молчат ваши коллеги-депутаты, видно депкарточки заклинило у бригадира.ющ хоть извинился за морду, а юлька вас на фарш пустит.так вам и надо!
цукіаів
5431 дн. тому
І правильно зробили, що звільнили!
Фрейд рулит
5431 дн. тому
Вообще-то, этот ролик был показан совершенно правильно: люди должны видеть истинное лицо политиков. И дело даже не в самой фразе. Хотя тут, конечно, вырвалось Юлечкино подсознание: ну как же, то она привыкла всех кидать, а тут ее пробросили - и как элегантно (я В.Ф. зуважал - красиво он ее сделал) :). Дело в другом: сопоставление стиля речи и интонаций настоящих и "для пипла" было настолько разительным, что только тупица мог не увидеть манерность и лживость Юленьки, когда она "общается с народом". И вот этого она простить не смогла и не сможет никогда. Для лицемеров и ханжей нет ничего более страшного, чем показать их пакостную сущность.
:)))))
5432 дн. тому
Трохи не по головній темі: от поясніть мені, тупому, в двох коментах під різними повідомленнями на цю тему читаю, що Павлюк організував (ініціював) пограбування банку. То чому він досі гуляє на свободі, хоч і звільнений? :))))))))))))))))))))))))))) Хлопці та дівчата, ви б думали, взагалі, що пишете навіть в коментах. Журналісти ж, як не як. Бо з таких милих дурощів починаються великі неприємності
это провокация
5432 дн. тому
Этот ролик показали и другие каналы, но увольнением павлюка хотели убить двух зайцев - еще и показать, мол юлька негодяйка боится свободы слова. Она не дура, чтоб так тупо подставляться.
тане
5432 дн. тому
А почему его уволили только после "пропало все"?Почему не раньше?Раньше не разваливал и не был хамом, а после нажима кабмина стал?))Понятно, вам шум и политика не нужна, но именно политикой тут и воняет.Вполне вероятно, что и ТК зачистят- уберут Лигачеву,Отара, Минко,Дусю, Остапу- спустят парашютистов, и никто их не защитит.Де-юре это очень просто, и де-факто тоже-для глубины перспективы.
таня
5432 дн. тому
Убрали непрофессионала и хама, который разваливал новости. Зачем столько шума и политики вокруг? Нужно было еще большей лажи ждать? Вы хотели чтобы он очередное ограбление банка орагнизовал что ли?
наноткаченко
5432 дн. тому
Нанопродюсер то проколовся, хоче зачистити канал пiд Юльку. А не вийде:)
stigmata
5432 дн. тому
Кармазин понятно, этот никогда за просто так шагу не сделает- пасынка Фирташа за хорошее бабло отмыл. Да еще сделал виноватыми погибших! И что, коллеги-журналисты так и будут приглашать его в гости? Конечно будут. Вот потому их не уважают и не боятся. На Западе таким как Кужель и Кармазин, такое отношнние к журналисту, точно не сошло бы с рук! У нас даже Луценко не наказан. Кужель вообще закатилась под плинтус
Владлен
5432 дн. тому
Опа! Как развернулись события! На самом деле - заявления Кармазина и Кужель - фигня. Если Юля Володимирівна така щира і чесна, как она кричит на кадом углу - то что страшного в том - что телеканал опубликовал её ПОДГОТОВКУ К ИНТЕРВЬЮ?? По-моему даже ослу было понятно - что никакой трактовки - всё пропало - в стране - не было. Чётко подразумевалась пропажа суфлёра. В этом то и был прикол.. А если у людей нет чувства юмора - это не повод увольнять журналиста. Здесь как по мне - очень чётко сработала схема цензуры - наехали на Юлю - кто виноват? Виноватого нужно уволить! И это уже наглость просто - так цензурить. Почему-то и интервью Добкина крутили и как в Януковича кинули яйцом показівали - и ничего. Весь штат журналистов не уволили. А тут как же так - зритель увидел шо вся щирість читается с написанного листа.
345
5432 дн. тому
Нехай краще сама, {CENSORED}, вибачиться через Тимошенко, що 5 червня Янукович не зустрічався з Юлею, бо "його небуло в Україні"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду