Європейська федерація журналістів засуджує звільнення Сергія Гузя з «Українського тижня»

5 Травня 2009
1251
5 Травня 2009
15:26

Європейська федерація журналістів засуджує звільнення Сергія Гузя з «Українського тижня»

1251
Європейська федерація журналістів засуджує звільнення Сергія Гузя з «Українського тижня»

Європейська федерація журналістів (EFJ) засуджує звільнення  журналіста тижневика «Український тиждень» Сергія Гузя через його профспілкову діяльність. Відповідну заяву опубліковано на сайті  EFJ. Як стало відомо «Детектор медіа», аналогічну заяву готує також і Незалежна медіапрофспліка України, де Сергій Гузь є першим заступником голови.

 

Сергій Гузь, кореспондент відділу економіки журналу «Український тиждень» та голова редакційного профспілкового осередку, отримав повідомлення про скорочення після спроби провести з керівництвом журналу переговори щодо врегулювання питань зарплатні і внутрішньо-редакційних прав журналістів, пише EFJ.

 

«Сергій Гузь - відданий своїй справі профспілковий діяч, який присвятив багато років створенню журналістської профспілки і захисту прав журналістів України. Це скандал, що його звільнили за спробу покращити умови праці його колег», - каже президент Європейської федерації журналістів Арне Коніг.

 

Президент  Європейської федерації журналістів також вважає, що менеджмент УТ має негайно поновити Сергія Гузя на посаді й належним чином провести переговори з співробітниками журналу щодо їхніх прав і умов роботи.

 

Нагадаємо, офіційна позиція адміністрації журналу полягає в тому, що скорочення Сергія Гузя ніяк не стосується його профспілкової роботи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павлуша
5475 дн. тому
Сергій Гузь - він тільки на перший погляд простак. Невже в "Тижні" не знали, проти кого починають війну? :-))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду