Екс-головний стиліст Першого національного Ірина Опеха виграла апеляцію в НТКУ

26 Листопада 2009
21309
26 Листопада 2009
17:29

Екс-головний стиліст Першого національного Ірина Опеха виграла апеляцію в НТКУ

21309
Екс-головний стиліст Першого національного Ірина Опеха виграла апеляцію в НТКУ

26 листопада Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги Національної телекомпанії України на рішення Шевченківського районного суду міста Києва у справі за позовом Ірини Опехи проти НТКУ і залишив без змін рішення першої інстанції. Про це ТК повідомив адвокат Ірини Опехи Сергій Гавриш.

 

Нагадаємо, що 16 червня Шевченківський районний суд Києва ухвалив стягнути з НТКУ 10139 гривень 85 копійок на користь Ірини Опехи. Член Київської незалежної медіа-профспілки звернулася до суду через те, що адміністрація НТКУ протягом двох місяців після звільнення не видавала їй трудову книжку. Це було пов'язано з тим, що протягом цього часу пані Опеха щодня виходила на роботу, оскільки мусила передати матеріальні цінності, які були закріплені за нею як за матеріально відповідальною особою. Отож, протягом двох місяців Ірина Опеха не мала змоги влаштуватися на іншу роботу

 

Розгляд справи в апеляції тривав близько двох місяців. За словами Сергія Гавриша, першого разу слухання перенесли у зв'язку з відсутністю квитанцій про сплату НТКУ державного мита. Другий раз у слуханні справи зробили перерву з огляду на хворобу Ірини Опехи. 26 листопада відбулося третє слухання справи.

 

Сергій Гавриш висловив обурення діями представників НТКУ на етапі розгляду апеляції. «Вони навіть підписи її підробили у деяких документах. Ми думаємо над тим, щоб звернутися до силової структури, провести графологічну експертизу і порушити кримінальну справу за статтею 366 Кримінального кодексу України (підробка посадовою особою документів). Я не заперечував, щоб ці нові документи долучили до матеріалів справи, оскільки тепер вони є у справі, звідки їх можна взяти на експертизу», - розповів він.

 

Ірина Опеха нагадала ТК, що її судова історія з НТКУ тягнеться з вересня 2007 року, коли вона отримала в руки трудову книжку. «На жаль, будь-який менеджер, приходячи на НТКУ, забуває про витоки, звідки він вийшов, і йде шляхом своїх попередників, які приходили на НТКУ, аби щось з неї отримати, не зберігаючи творчий потенціал і колектив. Мене звільнив ще Віталій Докаленко, але мені дивно, що Василь Ілащук повторює все те, що робив Докаленко. Василя Степановича теж Докаленко намагався звільнити, але він тоді зміг домовитися. Василь Степанович знає все, що відбувається нині в судах, і всіх людей, які там зараз судяться з НТКУ», - резюмувала вона.

 

Ірина Опеха працювала на НТКУ з 1996 року. Була звільнена у 2007 році з посади керівника відділу стилістики і дизайну.

 

Як уже повідомляла ТК, з Національною телекомпанією судяться її колишні працівники Інна Удовенко і Віра Буков'як, а також Київська незалежна медіа-профспілка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21309
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ирина Опеха
5283 дн. тому
Глубокоуважаемый мой эксколлега.Мне жаль что Вы настолько не внимательны, что кроме суммы ничто Вас не заинтересовало.Поэтому для Вас лично поясню,я с 2006 года по штатному рассписанию в НТКУ работала на должности СТИЛИСТА ,и руководителя отдела стилистики и дизайна-это первый аргумент,а второй эта сумма за три месяца,которыемне не додали без вычетов.И тут советую Вам задуматся сколько же у Вас всех забирают бух.отдел,экономический и прочие службы.На кого Вы работаете-на весь этот колхоз,руководителей.А мне за свою работу никогда стыдно не было.Желаю удачи.2005г-коллективом отстранив руководство Стецькива,мы почуствовали себя не "быдлом".
хм
5284 дн. тому
Написано так, що нічого не второпати. Чого така сума? 10 це зарплата за два місяці, чи що? Ніфуєнька зарплата у гримерів НТКУ! Фігня якась - два місяці передавала матеріальні цінності? Там за тиждень можна передати все НТКУ! І
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду