НТКУ не поновлює на роботі колишнього працівника й оскаржує відповідне рішення суду

9 Серпня 2010
21319
9 Серпня 2010
19:18

НТКУ не поновлює на роботі колишнього працівника й оскаржує відповідне рішення суду

21319
НТКУ не поновлює на роботі колишнього працівника й оскаржує відповідне рішення суду

Національна телекомпанія України не виконала рішення суду в частині негайного поновлення на роботі колишньої працівниці НТКУ Інни Удовенко і виплати їй одномісячної заробітної плати. Про це повідомила Київська незалежна медіа-профспілка.

 

Нагадаємо, НТКУ повинна сплатити звільненій 21 квітня 2009 року асистентці режисера Інні Удовенко 50 тисяч гривень компенсації. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва за позовом, який підтримала Київська незалежна медіапрофспілка. Згідно з цим рішенням, НТКУ також має сплатити пані Удовенко 2500 гривень за листком непрацездатності (лікарняним) і поновити її на роботі. Зазначимо, що Національна телекомпанія України подала апеляцію.

 

25 червня із заявою про поновлення на роботі і виплату одномісячної зарплати Інна Удовенко звернулася до НТКУ. Перший заступник  генерального директора Національної компанії Артем Денисов у відповідь на її заяву прислав листа з цитатами із закону «Про виконавче впровадження» (цей закон ставить на меті примусове виконання судових рішень). Проте чи збирається добровільно НТКУ виконувати рішення суду, у листі сказано не було.

 

«Хочеться вірити, що відповідь НТКУ - це якась прикра помилка, а не свідома позиція. Бо державна структура, яка не виконує рішень суду - це нонсенс», - коментує Інна Удовенко.

 

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф повідомив «Детектор медіа», що «на роботу ми її не взяли, діємо в рамках закону».

 

Зазначимо також, що Інна Удовенко звернулася з вимогою до Державної виконавчої служби Шевченківського району забезпечити виконання рішення суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду