КНМП: намір звільнити всіх працівників НТКУ суперечить закону

23 Квітня 2010
24938
23 Квітня 2010
21:54

КНМП: намір звільнити всіх працівників НТКУ суперечить закону

24938
КНМП: намір звільнити всіх працівників НТКУ суперечить закону

Київська незалежна медіапрофспілка здивована намірами керівництва Національної телекомпанії України  звільнити всіх співробітників і найняти назад, оскільки такий намір суперечить закону.

 

«Існує категорія працівників,  які не підлягають звільненню, хоча б вагітні жінки, одинокі мами та інші. Звільнення таких працівників викличе позови до НТКУ», - наголосив голова Комітету КНМП Юрій Луканов.

 

КНМП нагадує, що попереднє керівництво НТКУ не прислухалося до пропозиції профспілки створити комісію і виробити критерії, за якими скорочують працівників і тепер відбуваються суди за позовами незаконно звільнених. Кілька справ медіа-профспілка виграла.

 

Як повідомляла ТК, про наміри звільнити всіх працівників і одразу прийняти їх назад на зборах керівництва НТКУ з колективом заявив заступник генерального директора НТКУ Володимир Липовий.

 

Також КНМП 23 квітня заявила про намір оскаржити рішення Шевченківського суду Києва під головуванням судді Васильєвої, яким було відхилено позовну заяву колишньої працівниці НТКУ Віри Буков`як про незаконне звільнення її з роботи. Суд вирішив, що звільнення з роботи відбулося без порушення трудового законодавства.

 

Адвокат Андрій Нечипоренко вважає, що суд не відповів на ряд важливих запитань. Зокрема, він не дослідив, чи була відмова первинної організації медіапрофспілки на НТКУ на звільнення Віри Буков'як обґрунтованою. Він лише погодився з думкою адміністрації НТКУ про те, що відмова була необґрунтованою. Крім того, суд не дав оцінки тому факту, що звільнення відбулося більше, ніж через два місяці після відмови профспілки дати згоду на звільнення, це при тому, що така згода або незгода дійсна протягом місяця. Також суд не дослідив, чи були в НТКУ інші посади, які можна було б запропонувати Вірі Буков'як, як це передбачає закон.

 

Нагадаємо, рік тому з НТКУ були скорочені 10% працівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24938
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
здивована
5124 дн. тому
Романе, а вам відомі імена НТКУшників, які не світяться в екрані? Чи Ви вважаєте, що телебачення творять лише телеведучі?
сомневающийся
5124 дн. тому
Правильно делали, что защищали Терещенко. А кто такой звезда - Бондаренко? Такого не знаю на первом.
Луканов
5124 дн. тому
Романе! А що це у вас за снобізм? Ви вважаєте, що профспілка повинна захищати лише зірок? Ми так не вважаємо. Ми намагаємося захищати всіх своїх членів. Коли Олесю Терещенку потрібна була допомга, то ми її надавали.
Роман
5125 дн. тому
Розкажіть хто небуть, чим відзначилася журналістка Буковяк, що її так відстоює Незалежна медіапрофспілка. Ну, нам відомі імена НТКУшників: Терещенко, Громницький, Бондаренко, Розинська, ін. А хто така Буковяк?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду