Медіа-профспілка зацікавилася, чому на НТКУ непритомніють

29 Липня 2009
17987
29 Липня 2009
18:28

Медіа-профспілка зацікавилася, чому на НТКУ непритомніють

17987
Медіа-профспілка зацікавилася, чому на НТКУ непритомніють

Після того, як одна працівниця редакції новин НТКУ знепритомніла на робочому місці, а здоров'я кількох інших погіршилося, комісія Київської незалежної медіа-профспілки перевірила нове приміщення ньюзруму і виявила, що воно не відповідає загальним нормам умов праці, згідно з чинним законодавством України. Про це ТК повідомила прес-служба КНМП.

 

Нещодавно до цього приміщення було переведено ТВО «Новини». Серед порушень у складеному комісією акті зазначено те, що загальна площа окремих приміщень не відповідає нормам по шість квадратних метрів на одну особу: є кімнати, в яких на п'ятнадцяти квадратних метрах працюють чотири особи. В багатьох кімнатах немає вікон для постачання кисню в робоче приміщення, кондиціонери для вентиляції повітря відсутні. «Зі слів працівників ТВО "Новини", це приміщення належним чином не введено в експлуатацію, не погоджено з санепідемстанцією, з пожежною охороною. Виявлено також низку інших порушень», - пише прес-служба КНМП.

 

Комісія КНМП пропонує адміністрації НТКУ перш ніж істотно змінювати умови роботи працівників, ввести належним чином приміщення в експлуатацію з дотриманням санітарних і протипожежних норм згідно із Законом України «Про охорону праці» та усунути всі виявлені порушення.

 

Комітет КНМП має намір розглянути питання про умови роботи працівників НТКУ на найближчому засіданні.

 

«Детектор медіа» з приводу ситуації в новому ньюзрумі отримала офіційний коментар від прес-служби НТКУ.

 

«Новий ньюзрум НТКУ, так само як ньюзрум телеканалу ICTV, приміщення "Шустер live" чи сотні ньюзрумів у всьому світі, дійсно без вікон, але при цьому відповідає всім санітарним нормам. Приміщення має приток повітря, бо побудоване з урахуванням потреб працівників. Наразі у новому ньюзрумі йдуть тренінги, триває переїзд. Йде доопрацювання системи вентиляції, ставиться відповідне обладнання. До 24 серпня (саме на цю дату заплановано офіційне відкриття ньюзруму) все буде зроблено належним чином», - пише прес-служба Першого національного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17987
Читайте також
10.09.2009 09:02
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
36 009
05.08.2009 16:51
Алексей Яблоков, OpenSpace.ru
16 521
11.06.2009 15:41
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
14 024
Коментарі
34
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Факт
5384 дн. тому
Воняет ковролином, что дышать нельзя. Доступ воздуха ограничен!
работник ньюзруму НТКУ
5385 дн. тому
Да хороший ньюзрум, хорошая техника, по человечески хоть что-то сделали, только до Васи еще, кто не знает, он тут так марафетом занимался. А просто, та которая в обмороки падает, так она, что до этого не падала? Беременная? Ну уж врядли, не родился еще тот смельчак:)
Знайка
5385 дн. тому
был в ньюз-руме...., очень прилично сделано.... Плюсы могут позавидовать так 100%. На одном уровне собраны монтажные, эфирная, база съёмочной техники и собственно предмет обсуждения. Думаю что в профсоюзах знают как обратить в соответствующие органы для получения квалифицированной оценки пригодности помещения для работы великих журналистов. Страх, распущенность и нежелание работать руководят людьми раздувающими бучу. Привыкли со времён УТН шататься по телецентру на Крещатике, а потом и на АСК. Находясь в одном помещении будет чётко видно, кто и сколько работает! (желательно установить систему условного доступа в монтажные, эфирную и ньюз-рум). Думаю что правильное решение, что и как делать с проф непригодным балластом примется очень быстро и без шума. Жаль что денег на мебель от Winsted не хватило :-) Дрожите, дрожите ! Уважаемые УТНовцы, наступает ера цифрового телевидения и новых технологий и в Вашем болоте. p.s. Начните с книги "Виндовс для чайников" и "Основы монтажа" Соколова. p.p.s. срочно выложите фото для незнающих !
Евгеній Петрович
5385 дн. тому
Що за розмови, панове? І нащо ці дискусії про рогату худобу та туберкульозну паличку! Воно аж ніяк не стосується данної статті і її фабули
muha
5385 дн. тому
шість квадратів на одну особу!!! афігєть! нам тут в нацраді таке і не снилося...
ЄВГЕНу ПЕТРОВИЧу
5385 дн. тому
Сірчаним газом смердить в пеклі.Подібне ще буває в хліву.Висновок: Ви або чорт,або велика рогата худоба,яка не може протистояти нелюдським умовам праці.
ПокеМончик
5386 дн. тому
А че так скромно, может сразу на Банковую????
НТКУШНИК
5386 дн. тому
Так предложите Васе идти работать в подвал, а новости переедут на десятый!
Гав
5386 дн. тому
Оці сучі співробітники НТКУ! У них там і сифіліс, і СНІД, і туберкульоз, купа інших болячок. Десь позаражалися, падли, а самі все на новий ньюз-рум спишуть. Та ще й Ілащуку претензії будуть пред"являти, що то він їх заразив. Коротше - хворі люди та й годі!!!
кред
5386 дн. тому
Посмотрел фото, ничего себе подвальчик, просто параноикам, которые боятся туберкулёза нужно дома сидеть с закрытыми ок нами, ато в воздухе знаете сколько инфекций летает уууууууу-х!!!!)
НТКУ-шка
5386 дн. тому
А может у вас уже есть эта туберкулезная палочка, а новый news-room только предлог на который это все можно списать? Я лично была в этом помещении, и скажу вам - просто офигенно, во всех отношениях. Там можно работать отдыхая и наоборот!!! Илащук просто the best, в то время как другие думают непонятно о чем, он создает комфортные условия...Да, в этом news-room жить можно, а не только работать!!!
nut's
5386 дн. тому
Певно для того, щоб Ви, шановний НТКУшник, навчилися натискати на правильні кнопки нової техніки і не запороли всієї роботи команди! Не забувайте будьласка, що якщо Вас щось не влаштовує Ви завжди можете звільнитись і сидіти вдома, протираючи диван =)))
НТКУшник
5386 дн. тому
Почему преждевременно перевели людей в помещение которое не соответствует санитарным нормам????? Если открытие было намечено только 24 августа?
Сотрудник НТКУ
5386 дн. тому
После года работы в подвале, многим придется обследоваться на наличие туберкулезной палочки!
Chiksssa
5386 дн. тому
Для интересующихся дополню, что я не являюсь сотрудницей пресс-службы НТКУ, а просто удивлена ,что перспективное развитие НТКУ вызывает у людей странное негодование, ведь мы живём в стране, где все громогласно кричат " хотим развития!!!" и в тоже время протестуют против каких либо нововведений. В очередной раз убеждаюсь, если нечего сказать, то гораздо проще обвинять. Насколько я поняла, все мы сможем увидеть своими глазами и сделать выводы 24 августа на официальном открытии ньюзрума.
Pusik
5386 дн. тому
Читая все это я еще раз убедился, что наш менталитет каким был, таким и остался - мы только и умеем, что жаловаться и высасывать проблемы из ничего. И так было всегда. Вместо того. что б заняться делом вы все тут сидите и ноете по-поводу того, как вам хреново живеться...Посмотрите на других, в каких они условиях работают и какие гроши за это получают. Именно из-за таких нудиков как вы и тормозится весь прогресс и мы находимся в такой вот жопе... Для журналистов НТКУ: идите работать в помещения с окнами и дверями, но тараканами и грибком, или еще лучше на воздух - в гарячие точки, сразу поймете по чем пуд соли. Для НТКУ: следуйте в том же направлении, канал стал намного интереснее.
kusya
5386 дн. тому
для Chiksssa: а вот вы наверняка сотрудница пресс-службы нтку, уж слишком рьяно защищаете. созовите пресс-конференцию и покажите всем желающим, в каких условиях работают новости. и пусть еще илащук поблеет, как он старался да то да се. ну а люди посмотрят и сами сделают выводы!!
kusya
5386 дн. тому
для ххх: какие три недели?? люди уже там работают!!!
Chiksssa
5386 дн. тому
Мне кажется, нынче есть организации в которых люди работают и в условиях похуже, и в помещениях поменьше. Если в НТКУ новый ньюзрум имеет полностью новое оборудование, нормальную систему кондиционирования, прекрасное освещение, разве это можно назвать "нелюдські умови праці". Да и какая разница есть там окна или нет, в подвале находится помещение или на крыше. НТКУ большая организация в которой работает около 2-ух тысяч человек, если вдруг кто-то потерял сознание и, по стечению обстоятельств, это случилось в новом ньюзруме, зачем же делать скоропостижные выводы заявляя, что ньюзрум это полная лажа. Для начала стоит пройти медкомисию, может человек болен и срочно требуется лечение, а ньюзрум здесь не причем. Нестоит останавливать перспективное развитие Национальной телекомпании своими личными проблемами со здоровьем может стоит взять больничный и подлечиться.
xxx
5386 дн. тому
Открытие ньюзрума запланировано на 24 августа, как я понял с офиц. комментария пресс-службы Первого национального, о каких условиях труда можно дискуссировать если до завершения всех работ три недели?!
paparazzi
5386 дн. тому
Мне кажеться, что вы "Л" вообще не знаете такого понятия, как "логика" и не только этого...))) Если там она фантастическая, то у вас она вообще отсутствует:=))))
Л
5386 дн. тому
Ваша логіка, а чия ж іще?
nut's
5386 дн. тому
Шановний "Л", і кого це логіка "просто фантастична"?! =))))
Евгеній Петрович
5386 дн. тому
Так осьо ж є фото того самого оплоту зла! http://www.telekritika.ua/telebachennya/2009-05-21/45731
Поет Луканофф
5386 дн. тому
Юрі Луканову нема що робить, Послав його БЮТ по НТКУ походить, Нюхав Юрко і ньюзрум й туалет, Та й скаргу родив - що "условій там нєт" :-)
Л
5386 дн. тому
Журналісти ВВС не в підвалі а у в"язниці працюють, за гратами. Їх там ланцюгами прикували. Їжу дають раз на два дні. В Лондон на подію возять в наручниках під наглядом поліцейських. І нічого - журналісти ВВС не скаржаться.
nut's
5386 дн. тому
Здається мені, що "нелюдські умови праці" - надто голосно сказано.
paparazzi
5386 дн. тому
"Нелюдські умови праці"?????? Да журналисты BBC вообще сидят в подвале и работают значительно лучше!!!! И заняты, кстати, исключительно работой, а не обсыранием условий работы. Видимо работой заняты, а не херней!!!
Л
5386 дн. тому
Логіка - просто фантастична. Вам не подобаються нелюдські умови праці? Це значить, що ви біситеся з жиру. Або київські журналісти бісяться з жиру, бо в регіонах умови ще гірші. Так може варто вимагати поліпшення умов роботи в регіонах, а не ганити київських журналістів? Наявність нового обладнання - не є виправданням того, що це обладнання поставили в непристосованому приміщенні.
paparazzi
5386 дн. тому
Слушайте, я смотрю наш народ уже окончательно разбаловался - в то время, когда в стране кризис, и народ практически голодает, журналистов не устраивае даже не уровень заработной платы, а НОВОЕ помещение!!!!!! А если кто-то и теряет сознание, рекомендую сходить в аптеку и купить тест на беременность))) Не хотите работать - на выход, дайте дорогу тем, кто будет работать и лучше и профессиональнее...Если кому-то что-то не нравиться, никто никого не держит. И не нужно гадить то место на котором работаешь, тебе же на него еще садиться прийдеться!!!
Galchonok
5386 дн. тому
Покращення умов праці, а також вдосконалення технологій вітається в Європі та в усьому світі, але нажаль в Україні до цього питання звикли відностись з недовірою та активно опиратись проти змін і вдосконалень. Змінивши своє ставлення до перспективного розвитку та відкинувши стереотипи ми повинні рухатись далі і навчитись працювати з новими більш зручними технологіями. Ми любимо скептично та агресивно сприймати будь-які позитивні зміни,а потім ще голосніше кричати, що все стоїть на місті і ніхто не прикладає зусиль щоб зробити крок вперед.
Евгеній Петрович
5386 дн. тому
Шановні! Припиніть цей безлад!Я вам кажу, як людина, що пропрацювала 33 роки в сфері телебачення. В 86 такого поняття як ньюзрум взагалі не було! і в коридорах смерділо сірчаним газом. А зараз всі балувані стали. Ми раніше від руки та на друкарських машинках друкували, а зараз у вас і комп'ютери і інтернет, а ви ще вийобуюєтесь що вам з вікна не видно лувр та кава не з Криту!! Сором!!
nut's
5386 дн. тому
Похоже, что журналисты немного зажрались. Пусть посмотрят в каких условиях работают региональные телекомпании, где даже штукатурка на голову сыпется об освещении я вообще молчу. Предлагаю отправить их на время туда что б ценили, то что имеют сдесь. И кстати, причиной потери сознания может быть все, что угодно.
Tanya
5386 дн. тому
В усьому світі існує абсолютно нормальна практика роботи журналістів в ньюзрумах, де повітря очищується системою кондиціонерів,а не вікон зі збитим киснем, де система освітлення не залежить від того день чи вечір, сонце чи сутінки за вікном, а стабільно працюють лампи денного світла, які зменшують напругу на очі, оскільки робота журналіста не піддається чіткому й налагодженому графіку, то ці фактори є дуже важливими. Проте наші окремі "ДІЯЧІ" журналістського ремесла з незрозумілих причин активно протестують в моменти, коли їм намагаються покращити умови праці.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду