detector.media
07.07.2009 09:52
Віра Буков’як у суді добиватиметься права допрацювати до пенсії в НТКУ

Член Київської незалежної медіа-профспілки Віра Буков'як подала позов до Шевченківського районного суду міста Києва із вимогою поновити її на посаді завідувачки відділу відеозабезпечення творчого об`єднання кіновідеофондів та ретропрограм Національної телекомпанії України. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба КНМП.

 

Також пані Буков'як просить суд стягнути з роботодавця на її користь заробітну платню за час вимушеного прогулу. Віру Буков'як звільнили з НТКУ у травні 2009 року, коли вона перебувала на лікарняному. Комітет осередку КНМП в НТКУ не давав згоди на її звільнення, а 13 квітня на засіданні Комітету представники адміністрації Національної телекомпанії погодились на те, щоб пані Буков'як допрацювала рік до пенсії.

 

Раніше до суду з аналогічним позовом звернулась член КНМП Інна Удовенко. Також у суді перебуває позов профспілки з вимогою визнати наказ президента НТКУ Василя Ілащука про скорочення незаконним. У червні 2009 року Ірина Опеха виграла суд, домігшись стягнення з НТКУ на свою користь понад 10 тисяч гривень у якості компенсації за порушення закону під час звільнення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY