detector.media
16.06.2009 09:07
КНМП розійшлася з НМПУ

Комітет Київської незалежної медіа-профспілки вирішив самостійно формувати свій бюджет, видаватиме прес-карти і взаємодіяти з міжнародними організаціями журналістів, призупинивши переговори з Незалежною медіа-профспілкою України. Про це йдеться в офіційній заяві КНМП, поширеній 15 червня.

 

«Комітет КНМП змушений констатувати, що рішення Конференції КНМП про об'єднання з Незалежною медіа-профспілкою України реалізувати на практиці поки не видається можливим. Комітет НМПУ проігнорував пропозиції Комітету КНМП щодо справедливого розподілу зібраних членських внесків, які пропонувалося ділити в пропорції 50% на 50%. Комітет та Голова НМПУ не відреагували на наші пропозиції і, як це не прикро, але фактично в односторонньому порядку вийшли з переговорів. Міжнародні прес-карти члени КНМП не отримують з травня 2008 року», - пояснюються в заяві обставини припинення співпраці КНМП з НМПУ. Разом із тим, як наголосив голова КНМП Юрій Луканов, комітет київської профспілки й надалі прагне інтегруватись із НМПУ. КНМП залишається відкритою для переговорів і чекає від всеукраїнської профспілки відповідей на свої пропозиції.

 

Член комітету НМПУ Сергій Гузь сказав ТК, що КНМП завжди формувала свій бюджет самостійно: «Ми ніколи не формували їхній бюджет. Так само як і інших регіональних організацій. Щодо видачі прес-карти, з цим справді є проблеми. Карти видаються тільки тим, хто сплачує внески. Оскільки КНМП не сплачує внески і не передає гроші на прес-карти, вони їх і не отримують».

 

Голова комітету НМПУ Роман Скрипін здивувався заяві КНМП. «Це абсолютно дивний для мене документ. Утім, Комітет КНМП може ухвалювати будь-які рішення в межах статуту. Хлопці та дівчата вирішили жити окремим профспілковим життям: формувати свій бюджет та випускати членські карти. Вперед! Це означатиме повну незалежність КНМП. Від усіх. В тому числі і НМПУ. Очевидно, що нам доведеться, відповідно до Статуту, реєструвати київську міську організацію НМПУ», - сказав він ТК. Також пан Скрипін нагадав, що КНМП не є членом Міжнародної федерації журналістів і не має можливості видавати міжнародні прес-карти. А щодо розподілу внесків зазначив, що за три роки КНМП не перерахувала НМПУ ні копійки коштів. Підстав для ультимативних вимог розподілу коштів 50% на 50% між профспілковими організаціями він не бачить.

 

При цьому, за словами Романа Скрипіна, у КНМП лишається можливість перереєструватися на базі статуту НМПУ.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY