Рішення НМПУ про виключення 83 членів за борги у київській профспілці вважають незаконним

19 Листопада 2009
10411
19 Листопада 2009
19:33

Рішення НМПУ про виключення 83 членів за борги у київській профспілці вважають незаконним

10411
Рішення НМПУ про виключення 83 членів за борги у київській профспілці вважають незаконним

Рішення Незалежної медіапрофспліки України (НМПУ) про виключення за борги 83 членів у київському осередку профспілки вважають таким, що суперечить Закону України «Про об'єднання громадян». Про це йдеться в заяві Київської незалежної медіапрофспілки (КНМП).

 

«Членські внески в НМПУ збираються у первинних осередках, а потім заздалегідь обумовлений відсоток передається до центру. Міняти такий порядок має право виключно з'їзд. Комітет НМПУ не мав права самовільно збирати внески через голову керівників регіональних організацій, як вони це намагалися робити останнім часом», - йдеться в заяві.  

 

Крім того, заявляє КНМП, Михайлина Скорик, яка є у списку 83-х, не могла бути виключена з членів НМПУ, оскільки вона обрана до Комітету НМПУ з'їздом і тому її виключення є порушенням рішення з'їзду НМПУ.

 

Оскільки серед виключених членів НМПУ чимало сумлінних платників до регіональних осередків, то, відповідно до статуту, кожен з цих людей має право оскаржити дане рішення на з'їзді НМПУ.

 

Такий з'їзд, згідно зі статутом, має відбутися не пізніше лютого 2010 року.

 

З повним текстом заяви КНМП можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10411
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехехе
5283 дн. тому
Шелю - головой всех профспилок вместо Скрыпа!!1
shelya
5284 дн. тому
Устав, дорогенький, Комітет затверджує цей порядок не як йому захочеться, а на виконання рішень З'їзду. Тільки З'їзд вирішує питання розподілувнесків між організаційними ланками НМПУ, відповідно до ст. 5.4 Статуту. А Скрипін вирішив, що може класти всі внески у власну кишеню, ні з ким не радячись. Такий стиль керівництва зветься узурпацією та авторитаризмом.
хехе
5284 дн. тому
я так понял что люди платят взносы просто Скрыпину жалко что не ему в карман?
Устав
5284 дн. тому
Чем делать такие заявления, лучше бы Устав НМПУ читали: 4.8. Член Профспілки може бути виключений з числа членів Профспілки, якщо він не виконує обов’язків члена Профспілки, своїми діями або бездіяльністю завдає шкоди репутації Профспілки та не сплачує членські внески. Рішення про виключення приймається керівним органом первинної організації Профспілки або Комітетом НМПУ. 5.7. Комітет Профспілки підзвітний З’їзду і Раді та організує виконання їх рішень. Комітет: -затверджує порядок внесення вступних та членських внесків;
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду