ВР ухвалила постанову про заборону перевірок під час виборчої кампанії та перенесла розгляд проекту про суспільне мовлення

10 Червня 2009
23215
10 Червня 2009
14:32

ВР ухвалила постанову про заборону перевірок під час виборчої кампанії та перенесла розгляд проекту про суспільне мовлення

23215
ВР ухвалила постанову про заборону перевірок під час виборчої кампанії та перенесла розгляд проекту про суспільне мовлення

10 червня 2009 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні Закон про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні). Нагадаємо, законопроект народного депутата Володимира Ландика був відхилений Верховною Радою 17 квітня - тоді для його ухвалення забракло одного голосу. Законопроект передбачає закріплення за Кабінетом Міністрів України функції  визначення розміру збору за видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги і фактично повернутися до попередніх розмірів ліцензійного збору для телерадіоорганізацій.

 

Ініціатор законопроекту, член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Володимир Ландик (фракція Партії регіонів), задоволений результатом голосування. «Це добре, що у нас ще є народні депутати, які голосують так, як їм підказує здоровий глузд, а не згідно з рішенням фракції», - сказав Володимир Ландік, коментуючи факт голосування 37 бютівців за цей законопроект. За його словами, законопроект міг пройти і в цілому, але один народний депутат - Олег Ляшко (фракція БЮТ) - виступив проти, і це стало підставою того, що документ відправили на друге читання.

 

Також за основу і в цілому було ухвалено постанову «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009 року» (проект подано народними депутатами Миколою Томенком, Оленою Кондратюк, Миколою Баграєвим та ін.). Згідно з цією постановою, Кабмін має вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами ЗМІ на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.

 

Розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України» у новій редакції (автор - Андрій Шевченко, Блок Юлії Тимошенко) перенесено на 12 червня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23215
Читайте також
25.03.2010 12:00
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
11 413
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 394
04.06.2009 11:15
Максим Лациба, Роман Головенко, для «Детектор медіа»
17 335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду