Профільний комітет не підтримав проведення слухань з інформаційної безпеки

3 Червня 2009
13547
3 Червня 2009
18:03

Профільний комітет не підтримав проведення слухань з інформаційної безпеки

13547
Профільний комітет не підтримав проведення слухань з інформаційної безпеки

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 3 червня 2009 року, відхилив проект постанови Верховної Ради «Про організацію парламентських слухань з питань інформаційної безпеки», внесений народними депутатами Юрієм Костенко, Іваном Зайцем та Ярославом Джоджиком. Натомість члени комітету одноголосно підтримали пропозицію народного депутата Миколи Баграєва ініціювати парламентські слухання з ширшої тематики. А саме було запропоновано на парламентських слуханнях восени обговорити питання не тільки інформаційної безпеки, а й свободи слова, каналу «Інтер» тощо. 

 

Члени комітету схвалили законопроект про внесення змін до Закону України «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення» №3153 щодо вдосконалення стадій прийняття й порядку оприлюднення актів Нацради, шляхом приведення їх у відповідність до чинного законодавства України. Обговоривши пропозиції й поправки до проекту народних депутатів Євгена Кирильчука, Юрія Кармазіна та Володимира Карпука, члени профільного комітету погодилися з двома поправками Юрія Кармазіна, а решту врахували по суті. Зокрема, Юрій Кармазін запропонував відновити текст чинної частини 3 «Національна рада може разом з іншими органами виконавчої влади видавати спільні акти», виклавши її як частину 4. Також запропоновану автором законопроекту (народний депутат Олена Бондаренко) нову частину 4 викласти у такій редакції «5. Акти Національної ради, що не є регуляторними, не пізніше наступного дня після їхнього прийняття оприлюднення в друкованих засобах масової інформації Нацради і набирають чинності з дня їхнього прийняття, якщо інше не передбачено в самому акті, але не раніше дня їхнього оприлюднення». 

 

На думку Юрія Кармазіна, обумовлення строку оприлюднення саме законом сприятиме недопущенню використання інформації щодо актів ради в інтересах інсайдерів. Комітет одноголосно прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти цей законопроект у другому читанні та в цілому. 

 

Також члени комітету підтримали проект закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» №4510 (щодо регулювання трансляції програм з платними інтерактивними конкурсами), внесений народними депутатами Оленою Кондратюк та Миколою Баграєвим. «Ми цей законопроект виписали відповідно до Європейської конвенції про транскордонне телебачення», – зазначила ініціатор проекту Олена Кондратюк. 

 

Профільний комітет відклав до наступного засідання розгляд проекту закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» №3140 щодо приведення окремих положень цього закону у відповідність до Конституції (внесений народними депутатами Оленою Лукаш, Едуардом Прутніком та Андрієм Портновим), який було відправлено парламентом на повторне друге читання. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13547
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду