Парламент відправив законопроект про захист професійної діяльності журналістів на доопрацювання

10 Червня 2009
18279
10 Червня 2009
10:29

Парламент відправив законопроект про захист професійної діяльності журналістів на доопрацювання

18279
Парламент відправив законопроект про захист професійної діяльності журналістів на доопрацювання

9 червня 2009 року Верховна Рада України розглянула законопроект № 2636 про захист професійної діяльності журналістів, ініціатором якого є Кабінет Міністрів України. Представив законопроект перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський. Доповідаючи, він зазначив, що проектом пропонується визначити основні напрями та принципи професійної діяльності журналіста; журналістські права, свободи та обов'язки; гарантії професійної діяльності журналістів; порядок акредитації журналістів; саморегулювання у сфері професійної діяльності тощо.

 

Профільний парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу. Про це повідомив перший заступник голови Комітету Андрій Шевченко.

 

Під час обговорення народні депутати, загалом підтримавши ідею законопроекту, висловили зауваження, які стосувалися виключення із законопроекту кількох важливих норм, які обмежують професійні права журналістів. Зокрема, народний депутат Адам Мартинюк звернув увагу на те, що проектом пропонується виключити розділ, який стосувався прав та обов'язків журналіста редакції друкованих засобів масової інформації, Виключено також розділ стосовно захисту і охорони журналіста при виконанні службових обов'язків. «У такому вигляді приймати не можна, тому що цей закон спрямований не на захист журналістів, а проти журналістів», - зазначив народний депутат.

 

За підсумками голосування законопроект було скеровано на доопрацювання. За таке рішення проголосували 368 депутатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду