Кабмін знову спробує скасувати збір за право проведення кіно- і телезйомок та змінити рекламний збір

18 Червня 2009
26168
18 Червня 2009
16:21

Кабмін знову спробує скасувати збір за право проведення кіно- і телезйомок та змінити рекламний збір

26168
Кабмін знову спробує скасувати збір за право проведення кіно- і телезйомок та змінити рекламний збір

Кабінет Міністрів України знову ініціював законопроект, який передбачає зміни в системі місцевих податків і зборів. Проект закону «Про вдосконалення системи місцевих податків і зборів» зареєстрований 29 травня під № 4561.

 

Це вже друга спроба Кабміну змінити систему місцевого оподаткування. Як повідомляла «Детектор медіа», 24 грудня 2008 року в першому читанні депутати схвалили законопроект № 3532. «Про місцеві податки та збори», котрий скасовував збір за право проведення кіно- і телезйомок та збільшував удесятеро ставки рекламного збору. Однак 19 травня голосування за закон провалилося (тільки 211 голосів «за»).

 

Новий законопроект пропонує з 1 липня 2009 року скасувати дев'ять місцевих зборів, у тому числі і збір за право проведення кіно- і телезйомок, а також деталізує базу оподаткування рекламним збором.

 

Так, передбачається, що об'єктом оподаткування є загальна площа рекламного носiя, а не  вартість послуг за встановлення та розміщення реклами, як це передбачено чинним Декретом Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори». Ставки рекламного збору розраховуються за кожний повний або неповний день рекламування, включаючи день розміщення та зняття реклами (крім соціальної реклами та інформації, що не вважається рекламою), в таких обсягах:

а) для зовнiшньої реклами, а також для реклами на транспортi або на/у метрополiтенi - вiд 0,05 до 0,2 гривні за кожний повний або неповний квадратний метр кожного рекламного носiя;

б) для внутрiшньої реклами - вiд 0,02 до 0,1 гривні за кожний повний або неповний квадратний метр кожного рекламного носiя;

в) у разі рекламування пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, знаків, товарів і послуг (товарних знаків), інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються зазначені товари, ставки оподаткування встановлюються в максимальному розмiрi та до них застосовується коефiцiєнт 2;

г) у разi розмiщення реклами на неосвiтленому рекламному носiї ставки оподаткування встановлюються в максимальному розмiрi та до них застосовується коефiцiєнт 2.

 

Відповідно до чинного Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори», податок з реклами сплачується з усіх видів оголошень і повідомлень, які передають інформацію з комерційною метою за допомогою засобів масової інформації, преси, телебачення, афіш, плакатів, рекламних щитів, інших технічних засобів, майна та одягу: на вулицях, магістралях, майданах, будинках, транспорті та в інших місцях. Граничний розмір податку з реклами не повинен перевищувати 0,1% вартості одноразової реклами та 0,5% вартості за розміщення реклами на тривалий час.

 

17 червня законопроект був схвалений профільним Комітетом з питань податкової та митної політики, який рекомендує парламенту прийняти його за основу. Члени Комітету наголошують, що з прийняттям законопроекту сільські, селищні та міські бюджети отримають на власні повноваження близько 9 млрд гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26168
Читайте також
26.06.2009 08:49
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
35 450
22.06.2009 10:18
Олег Вергеліс, Костантинова, «Дзеркало тижня»
34 092
19.06.2009 10:07
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
36 931
12.06.2009 16:22
Надія Вірна, Інститут масової інформації
22 620
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду