ВР завалила законопроект Андрія Шевченка про суспільне мовлення

12 Червня 2009
15630
12 Червня 2009
12:32

ВР завалила законопроект Андрія Шевченка про суспільне мовлення

15630
ВР завалила законопроект Андрія Шевченка про суспільне мовлення

Верховна Рада України 12 червня не підтримала нову редакцію проекту закону про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», № 4198, ініційованого народним депутатом Андрієм Шевченком (Блок Юлії Тимошенко). За прийняття за основу проголосувало 202 депутати, за скерування на доопрацювання - 206.

 

Нагадаємо, що профільний комітет підтримав цей законопроект. Після представлення законопроекту виступили представники всіх парламентських фракцій. Загалом депутати були незгодні з двома моментами проекту. На їхню думку, запропонований мовник не є за суттю суспільним, оскільки майже повністю перебуватиме під контролем влади (до складу громадських рад має входити тільки 4 представники від громадськості, а решта від політичних  сил), крім того, має фінансуватися також із державного бюджету. Також опонентам було незрозумілим, яким чином реформуватимуть Національні теле- та радіокомпанію України та обласні державні телерадіокомпанії, якщо на їхній основі створюватимуть суспільне телебачення і радіомовлення.

 

За словами Андрія Шевченка, йому прикро, що депутати не підтримали  цей законопроект. «Це відкидає нас до наступної сесії. Засмутила атмосфера обговорення законопроекту. Аргументи, які ми почули, означають, що тема викликає інтерес, але є дуже сире розуміння суспільного мовлення. Про це ми говорили ще у 2005-му році. У політичному середовищі занадто мало розуміння, заради чого створюється суспільне мовлення, які завдання воно повинно виконувати і які є інструменти, щоб ці завдання виконувати добре», - сказав він. Народний депутат звернув увагу на те, що за законопроект не голосували комуністи, регіонали, дуже мало голосів віддали нашоукраїнці. На його думку, це свідчить про те, хто як ставиться до суспільного мовлення.

 

Андрій Шевченко зазначив, що він намагатиметься якнайшвидше доопрацювати  і перереєструвати законопроект, і наполягатиме на тому, щоб він обов'язково був розглянутий на наступній сесії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15630
Читайте також
25.03.2010 12:00
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
11 388
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 380
02.06.2009 07:42
Ігор Радзієвський, Богдан Червак, для «Детектор медіа»
13 203
28.04.2009 15:25
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
9 727
27.04.2009 22:25
Роман Головенко, Інститут масової інформації
14 889
19.03.2009 15:10
Кирило Лукеренко, для «Української правди»
13 274
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NikolloM
5402 дн. тому
К сожалению Шевченко сам не понял, что написал в законопороекте по суспильному телевидению. Он не отвечает ни на вопрос как будет финансироваться ТВ, ни кто его будет контролировать... И главное: в нынешнем варианте это будет лишь замена вывески на государственных телеканалах! Здается мне что главная задача Шевченко подготовить государственные каналы к приватизации и никаким обществом здесь не пахло..
nyapk
5403 дн. тому
Стільки розмов точиться навколо суспільного телебачення. А чітку концепцію ще й досі прийняти не можуть. Хоча для нашої влади це характерно. Вона любить "растекаться мыслю по древу".
блуждающий
5404 дн. тому
Зайдите на Вільний форум - ветка КДРТРК. Создатели Общественного ТВ во всей красе- СБУ, КРУ и пр.
блуждающий
5404 дн. тому
Зайдите на Вільний форум и почитайте чем занимаются в Комитете любители создания "Системи Суспільного телебачення і радіомовлення України". Долой Мураховского от бюджетных денег!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду