Верховна Рада зареєструвала законопроект «Про Концепцію державної інформаційної політики»

15 Червня 2009
23716
15 Червня 2009
13:09

Верховна Рада зареєструвала законопроект «Про Концепцію державної інформаційної політики»

23716
Верховна Рада зареєструвала законопроект «Про Концепцію державної інформаційної політики»

12 червня у Верховній Раді зареєстровано проект закону № 4664 «Про Концепцію державної інформаційної політики», який передбачає схвалення концепції, розробленої Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення на виконання указу Президента «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 березня 2008 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України"».

 

Концепція спрямована на захист і забезпечення інформаційного суверенітету України. Згідно з документом, планується розробити і прийняти закон про доступ до інформації, внести зміни до діючого законодавства щодо запобігання монополізації вітчизняного інформаційного ринку, забезпечення прозорості відносин у сфері ЗМІ (зокрема заборона створення і діяльності телерадіоорганізацій, засновником / співзасновниками яких є нерезидент / нерезиденти, зареєстрований / зареєстровані в офшорних зонах або в країнах, законодавство яких не передбачає надання інформації про засновників або власників за запитом української сторони).

 

Крім того концепція пропонує урегулювати питання системи суспільного мовлення в Україні, надання статусу засобів масової інформації вітчизняним інтернет-ресурсам, реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, вжити заходів для розвитку супутникового та кабельного телерадіомовлення.

 

Нагадаємо, що 10 червня, напередодні реєстрації законопроекту в парламенті, Кабінет Міністрів на своєму засіданні схвалив запропонований документ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23716
Читайте також
12.06.2009 16:22
Надія Вірна, Інститут масової інформації
22 620
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду