detector.media
10.06.2009 14:32
ВР ухвалила постанову про заборону перевірок під час виборчої кампанії та перенесла розгляд проекту про суспільне мовлення

10 червня 2009 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні Закон про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні). Нагадаємо, законопроект народного депутата Володимира Ландика був відхилений Верховною Радою 17 квітня - тоді для його ухвалення забракло одного голосу. Законопроект передбачає закріплення за Кабінетом Міністрів України функції  визначення розміру збору за видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги і фактично повернутися до попередніх розмірів ліцензійного збору для телерадіоорганізацій.

 

Ініціатор законопроекту, член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Володимир Ландик (фракція Партії регіонів), задоволений результатом голосування. «Це добре, що у нас ще є народні депутати, які голосують так, як їм підказує здоровий глузд, а не згідно з рішенням фракції», - сказав Володимир Ландік, коментуючи факт голосування 37 бютівців за цей законопроект. За його словами, законопроект міг пройти і в цілому, але один народний депутат - Олег Ляшко (фракція БЮТ) - виступив проти, і це стало підставою того, що документ відправили на друге читання.

 

Також за основу і в цілому було ухвалено постанову «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009 року» (проект подано народними депутатами Миколою Томенком, Оленою Кондратюк, Миколою Баграєвим та ін.). Згідно з цією постановою, Кабмін має вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами ЗМІ на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.

 

Розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України» у новій редакції (автор - Андрій Шевченко, Блок Юлії Тимошенко) перенесено на 12 червня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY