Зареєстровано законопроект, що жорсткіше протидіятиме поширенню дитячого порно в інтернеті

25 Травня 2009
23155
25 Травня 2009
17:03

Зареєстровано законопроект, що жорсткіше протидіятиме поширенню дитячого порно в інтернеті

23155
Зареєстровано законопроект, що жорсткіше протидіятиме поширенню дитячого порно в інтернеті

25 травня 2009 року в парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України» (щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії), №3271. Ініціатори проекту - Павло Унгурян (БЮТ), Олександр Єфремов (Партія регіонів) та Євген Царьков (КПУ).

 

Обґрунтовуючи необхідність прийняття законопроекту, ініціатори зазначають, що Україна посідає одне з перших місць у світі за темпами зростання порушень прав дитини, насильства над дітьми і дитячої експлуатації з використанням інтернету, зокрема комерційної сексуальної експлуатації у формі дитячої порнографії, проституції та «сексуального» туризму. За останні кілька років, зауважують автори, кількість інтернет-ресурсів із дитячою порнографією у світі зросла в 4 рази.

 

«Чинна ст. 301 Кримінального кодексу України не встановлює відповідальності за виготовлення, демонстрування, розповсюдження дитячої порнографії, в тому числі за допомогою телекомунікаційних мереж (мережі інтернет). Існуюче поняття комп'ютерної програми порнографічного характеру у певному розумінні може не передбачати фотографічне зображення у комп'ютері, що також потребує законодавчого врегулювання. Крім того, у Кримінальному кодексі не прописана відповідальність за розповсюдження фотопродукції порнографічного (у розумінні Закону України "Про захист суспільної моралі") характеру, практично не врегульовані питання відповідальності щодо втягнення дітей до виготовлення та обігу такої продукції», - зазначено в пояснювальній записці.

 

В Україні також законодавчо не закріплено зобов'язання провайдера інформувати правоохоронні органи про появу дитячої порнографії.

 

Внесення змін до Закону України «Про телекомунікації», на думку авторів законопроекту, забезпечить нормативну базу для регулювання діяльності операторів та провайдерів телекомунікацій щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії через телекомунікаційні мережі.

 

З текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23155
Читайте також
15.06.2009 12:35
Сергей Сухобок, proUA.com
16 342
04.06.2009 11:15
Максим Лациба, Роман Головенко, для «Детектор медіа»
17 336
14.05.2009 17:28
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
36 824
13.05.2009 08:51
Андрій Кулаков, для «Детектор медіа»
25 217
05.05.2009 09:05
Тетяна Шмарьова, Вікторія Добринська, для «Детектор медіа»
33 838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду