Парламент розглядатиме ще один законопроект про розмір ліцензійного збору для ТРО

15 Травня 2009
14390
15 Травня 2009
13:03

Парламент розглядатиме ще один законопроект про розмір ліцензійного збору для ТРО

14390
Парламент розглядатиме ще один законопроект про розмір ліцензійного збору для ТРО

15 травня 2009 року у Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» №4480 щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні. Автори законопроекту - члени профільного комітету з питань свободи слова та інформації народні депутати Володимир Ландик, Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) та Віктор Уколов (фракція БЮТ). Проектом пропонується внести зміни до статті 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», якими передбачити порядок розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу та продовження ліцензії на мовлення.

 

Цей законопроект подано з метою врегулювати визначення розміру ліцензійного збору за видачу, переоформлення та продовження ліцензії на мовлення, поширення значного обсягу дитячих програм, сприяння розвитку програм вітчизняного виробництва для національних телерадіоорганізацій.

 

Аналогічний проект закону, але без конкретної методики розрахунку нарахування ліцензійного збору, розглядався Верховною Радою 17 квітня цього року, але для його ухвалення забракло одного голосу. Тому автори вдосконалили його і подали на розгляд ще раз. Детальніше з методикою розрахунку можна ознайомитися тут.

 

«Реалізація Закону не потребує фінансових витрат із Державного бюджету України. Хоча внаслідок реалізації Закону відбудеться безпосереднє зменшення доходів Державного бюджету України від стягнення ліцензійного збору, опосередковано це зменшення компенсується за рахунок позитивних змін соціально-економічного характеру (збільшення обсягів сплати телерадіоорганізаціями податків, збереження робочих місць тощо)», - зазначають у пояснювальній записці автори законопроекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14390
Читайте також
04.06.2009 11:15
Максим Лациба, Роман Головенко, для «Детектор медіа»
17 336
05.05.2009 09:05
Тетяна Шмарьова, Вікторія Добринська, для «Детектор медіа»
33 851
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5470 дн. тому
Проопоную нову формулу: Радіус покриття передавача (в кв.м) * на щильність населення в місті * кількість сцен жорстокості в середньотижневому прайм-таймі * старий ліцензійний збір / площу офісу телекомпанії
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду