Верховний суд США підтвердив: телеканали штрафуватимуть за лайку в прямому ефірі

29 Квітня 2009
22119
29 Квітня 2009
13:37

Верховний суд США підтвердив: телеканали штрафуватимуть за лайку в прямому ефірі

22119
Верховний суд США підтвердив: телеканали штрафуватимуть за лайку в прямому ефірі

Верховний суд Сполучених Штатів Америки підтвердив чинність закону, за яким на телеканали накладатиметься штраф за нецензурну лайку у прямому ефірі, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

 

Заборона стосується всіх слів, які мають сексуальні конотації. «Навіть враховуючи, що слово на букву f ("fuck", - ТК) стало одним із найуживаніших, не слід забувати, що його справжнє значення має сексуальний підтекст», - сказав суддя Верховного суду США Антонін Скалія.

 

Закон був ухвалений ще 2004 року і негайно оскаржений у суді телекомпаніями Fox, ABC, NBC і CBS, які вбачають у ньому порушення свободи слова. Приводом для посилення контролю за прямим ефіром став інцидент на врученні премії «Золотий глобус» 2003 року, коли лідер групи U2 Боно вилаявся у прямому ефірі. Раніше суд Нью-Йорка у подібній справі виніс рішення на користь телекомпанії Fox, вважаючи, що Федеральна комісія комунікацій не дала достатніх роз'яснень щодо нових правил.

 

Після рішення Верховного суду закон буде розглянутий у Федеральному апеляційному суді на предмет відповідності законодавству США про свободу слова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22119
Читайте також
03.06.2009 23:11
Альона Гетьманчук, «Главред»
21 066
07.05.2009 10:32
Василий Чепелевский, Lenta.ru
31 543
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду