Народний депутат Андрій Шевченко пропонує внести зміни до Закону «Про інформацію»

18 Травня 2009
12611
18 Травня 2009
11:50

Народний депутат Андрій Шевченко пропонує внести зміни до Закону «Про інформацію»

12611
Народний депутат Андрій Шевченко пропонує внести зміни до Закону «Про інформацію»

15 травня 2009 року член фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шевченко зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію» № 4485. Автор проекту вважає, що існуючий закон вичерпав свій потенціал і вже не відповідає потребам суспільно-політичного та громадського життя.

 

«Він сут­тєво розходиться з європейськими стандартами забезпечення доступу населення до урядової та іншої офіційної інформації, не містить в собі відповідних юридичних і організаційних гарантій такого доступу, погано узгоджується з існуючою практикою Європейського суду з прав людини в Страсбурзі по застосуванню статті 10 Європейської конвенції з прав людини та основних свобод 1950 р.», - зазначає народний депутат в пояснювальній записці. Текст законопроекту розробила Харківська правозахисна група.

 

Нагадаємо, що 11 липня 2008 року Андрій Шевченко зареєстрував законопроект № 2763 «Про доступ до публічної інформації». Щодо нового законопроекту № 4485, то народний депутат вважає, що він побудований «як необхідний (додатковий, парний) нормативний акт до проекту Закону України "Про доступ до публічної інформаціі"».

 

Метою законопроекту № 4485 є формулювання та закріплення у відповідності до європейських вимог принципів інформаційних відносин, функцій держави в інформаційній сфері, засад державної інформаційної політики. Новелами законопроекту є нові визначення інформації, детальна розробка правового статусу суб'єктів інформаційних відносин тощо.

 

З текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

 

Міністерство юстиції підготувало нову редакцію Закону «Про інформацію», яку нещодавно винесено на громадське обговорення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12611
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lisa
5464 дн. тому
respekt
Законопроект
5464 дн. тому
Пропозиція Андрію Шевченку: У відповідності до Європейської конвенції з прав людини та основних свобод 1950 р. з метою припинити тиск на засоби масової інформації й тортурування журналістів, подати на розгляд Верховної ради України власну заяву про складенння повноважень народного депутата. Пісял цього зібрати речі в кабінеті в комітетах ВР, залишити приміщення ВР і, як Балога, не відповідати на дзвінки. Отоді Україна зітхне з полегшенням і щось нарешті почне налагоджуватися.
OBI-Consulting.eu
5464 дн. тому
Треба активно лобіювати цей закон, Андрію! Ми із тобою! Бо коли отримуєш від УКРПОЧТИ Експертні висновки - що кількість доставлених переіодичних видань за рік - це комерційна таємниця, та не може бути розголошена (в Черкаській області) - то стає трохи дивно! В ДП - комерцйна таємниця!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду