НЕК визнала моральним ефір «1+1», «Україна», НТН і К1

6 Травня 2009
16328
6 Травня 2009
12:53

НЕК визнала моральним ефір «1+1», «Україна», НТН і К1

16328
НЕК визнала моральним ефір «1+1», «Україна», НТН і К1

25-26 квітня Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі провела моніторинг ефіру телекомпаній «1+1», «Україна», НТН і К1, про що повідомила на власному офіційному сайті.

 

Фахівці апарату НЕК досліджували відповідність ефіру мовників ст. 2 Закону України «Про захист суспільної моралі». Ця стаття забороняє виробництво і розповсюдження продукції, що пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропагує фашизм та неофашизм; принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою; пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь; принижує особистість, є проявом знущання з фізичних вад (каліцтва), душевнохворих, літніх людей; пропагує невігластво, неповагу до батьків; пропагує наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.

 

Експерти моральної комісії за результатами моніторингу не виявили ознак порушення чинного законодавства телеканалами «1+1», «Україна», НТН і К1.

 

Нагадаємо, що 19 березня дев'ять загальнонаціональних каналів, у тому числі «1+1» і ТРК «Україна», підписали з Нацкомісією «Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі». Працівники НЕК зобов'язалися постійно моніторити ефір телеканалів задля перевірки дотримання ними положень хартії. Водночас керівники каналів НТН і К1 не підписали хартію, оскільки не мали остаточної згоди своїх акціонерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16328
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вона как...
5470 дн. тому
Значит ведра крови под бодры мосейчучкин комментарий в стране Украина - норма. Что ж, не удивительно.
Морячоккк
5470 дн. тому
Вот это мониторинг! Пацаны...
кокотюха
5470 дн. тому
Да ви шо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду