Російські журналісти створюють власне Агентство розслідувань

26 Березня 2009
26023
26 Березня 2009
09:58

Російські журналісти створюють власне Агентство розслідувань

26023
Російські журналісти створюють власне Агентство розслідувань

Спілка журналістів Росії разом із комітетом Держдуми з інформаційної політики оголосили про створення Агентства журналістських розслідувань. Рішення про це прийняли на прес-конференції, присвяченій замаху на гендиректора медіахолдингу «Взгляд» Вадима Рогожина, що відбувся 5 березня, повідомляє News.ru із посиланням на «Радіо Свобода».

 

На прес-конференцію в Саратов прибули члени представницької комісії, у котру увійшли голова Спілки журналістів Росії Всеволод Богданов, заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Борис Рєзник і заступник міністра МВС Росії Микола Овчинников.

 

Борис Рєзник розповів, що в рамках створеного минулого літа руху «Журналісти Росії проти корупції» працюватиме Агентство журналістських розслідувань: «Будуть у нас і забезпечення фізичної безпеки тих людей, що займаються розслідувальною журналістикою, і експерти - дуже досвідчені слідчі, що вже не працюють в органах: або пішли на пенсію, або з якихось інших причин».

 

Нагадаємо, напад на гендиректора медіахолдингу «Взгляд» Вадима Рогожина викликав широкий резонанс у пресі й у правозахисників. Журналіст дотепер залишається у вкрай тяжкому стані.

 

13 листопада 2008 року головний редактор підмосковної газети «Химкинская правда» Михайло Бекетов був жорстоко побитий і госпіталізований у стані коми. Пізніше журналісту ампутували ногу. У зв'язку з нападом на Бекетова Громадська палата Росії  мала намір у 2009 році відкрити центр захисту журналістів.

 

Голова Спілки журналістів Усеволод Богданов зазначив: якщо справу про замах на Рогожина не розкриють найближчим часом, у Саратов приїде група експертів Агентства журналістських розслідувань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26023
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду