Сайт «Проза» закрили через дитячу порнографію (ОНОВЛЕНО)

7 Жовтня 2009
21392
7 Жовтня 2009
18:15

Сайт «Проза» закрили через дитячу порнографію (ОНОВЛЕНО)

21392
Сайт «Проза» закрили через дитячу порнографію (ОНОВЛЕНО)

Закрили сайт Proza за звинуваченням у поширенні дитячої порнографії. Під час моніторингу американські хостери виявили, що розміщений на території США сайт публікує «дитячу порнографію», та без попередження заблокували доступ до ресурсу.

 

Як розповів «Детектор медіа» засновник та редактор проекту, арт-критик Анатолій Ульянов, приводом послугувала давня публікація фотографій Вілла МакБрайда з освітньо-медичного видання Zeig Mal! («Покажи мені!») 1974 року. Аудиторією видання, що присвячене сексуальному вихованню дітей, є їхні батьки.

 

«Тобто навіть не йдеться про художню провокацію. Сайт закрили за освітній матеріал. Важливо зазначити, що закрили не за власним імперативом, але за наведенням. Я переконаний, що "моральний стукач" був одним із наших недоброзичливців в Україні», – зазначив пан Ульянов.

 

Він наголосив: «Редакція "Прози" не займається поширенням дитячої порнографії. Всі наші публікації мають виключно художній та інтелектуальний характер, належать світу мистецтва, науки і філософії. Ми займаємося діалектичним інформуванням, польовою журналістикою і кіберпросвітництвом. Будь-яка спроба тиску на нашу інформаційну політику сприймається нами як цензурний акт».

 

Саме так пан Ульянов характеризує ставлення до актуального мистецтва американських «моралістів». Але оскаржувати їхні дії у судовому порядку не планує.

 

Він розповів, що розпочав переговори з хостером, але його представники не погоджуються на жодні компроміси: «Вони не хочуть, щоб ми прибирали той або інший матеріал. Вони просто опечатали весь проект. Нам закрили будь-який доступ до нашого контенту, і ми й досі, як кажуть, не можемо зібрати речі та піти».

 

Засновник провокаційного сайту вже повідомив читачам, що редакція перебуває у пошуку нових веб-ресурсів для продовження проекту Proza. Втім, обмежувати доступ читачів до сайту не планує:

 

«Все це не ефективним і лише симулює стурбовану високоморальну свідомість. Якщо батьки хочуть хоч якось захистити дитину від так званого небажаного контенту, єдине, що вони можуть зробити, – це скористатися фільтрами, які надає сьогодні кожен інтернет-браузер. Але й це не є 100%-ю гарантією. Щойно Ви потрапляєте в Мережу – стін більше не існує».

 

З повним текстом коментарів Анатолія Ульянова можна ознайомитися тут.

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21392
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Карлик Нос
5319 дн. тому
Кругом враги, бедный гонимый Ульянов.
олег
5319 дн. тому
дивно: сайт закрили за поширення дитячої порнографії - а власник цього сайту чомусь досі на волі роздає інтерв’ю! за таке треба в тюрму - і надоооовго!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду