Хмельницька міліція звинувачує видання «Моя газета+» у наклепі

27 Травня 2009
26499
27 Травня 2009
13:35

Хмельницька міліція звинувачує видання «Моя газета+» у наклепі

26499
Хмельницька міліція звинувачує видання «Моя газета+» у наклепі

Судове засідання у справі УМВС України в Хмельницькій області проти місцевого видання «Моя газета+» перенесено з 25 травня на 11 червня 2009 року. Нагадаємо, що у 25 березня 2009 року цього року вийшов позачерговий випуск видання, під назвою «Дело Макарова или „торжество закона" по-хмельницки», у якій працівники міліції звинувачувалися у катуваннях громадянина Макарова. Після виходу у світ спецвипуску газети, головному редактору Людмилі Луніній почали погрожувати. А начальник відділу зв'язків із громадськістю МВС у Хмельницькій області Віктор Коверзюк, коментуючи «Детектор медіа» цю ситуацію, зазначив, їхнє управління оскаржуватиме цю інформацію в судовому порядку.

 

Перші судові слухання по цій справі не відбулися через неявку головного редактора газети, яка перебувала на лікарняному. За словами Людмили Луніної, видання «Моя газета +» після спецвипуску опублікувала позицію правоохоронців. «Після цього цілий місяць було тихо, газета виходила у звичному режимі. А 6 травня ми надрукували анонс акції «Вороги преси», і на другий день отримали звичайним листом повістку в суд на 12 травня. А по закону вони мають її прислати рекомендованим листом за 10 робочих днів», - розповіла пані Людмила.

 

Людмила Луніна, посилаючись на  слова медіаюристів, вважає, що відділ внутрішніх справ як державна структура не має права позиватися за статтею про захист ділової репутації, честі і гідності (оскільки ця норма стосується тільки фізичних осіб). А якщо суд задовольнить вимогу міліції відшкодувати моральну шкоду в розмірі 320 тисяч гривень (160 тисяч на автора статті та 160 тисяч на газету), то це призведе до закриття газети, переконана головний редактор.

 

«Ми нікого не звинувачуємо, а захищаємо свою честь, гідність і ділову репутацію, тому що та інформація, яка викладена в екстреному номері, не відповідає дійсності, - зазначає Віктор Коверзюк. - Це просто наклеп на міліцію. Ми подали до суду, щоб редактор спростувала викладену у спецвипуску інформацію. Додам, що розслідування «Справи Макарова» завершено, матеріали скеровані до суду. В ході досудового слідства він визнав свою вину».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26499
Читайте також
18.05.2009 11:07
Игорь Томм, proUA
29 189
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду