Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 квітня 2024 року

19 Квітня 2024
228

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
228
Провести у Грузії та РЕБи для фронту.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Показали запис пленарного засідання Верховної Ради України.

З політичним оглядачем Богданом Ференсом у студії «Ми — Україна» розмірковував про надання Україні міжнародної допомоги. Він сказав, що партнери мали б швидше ухвалювати рішення про допомогу. Проте наразі вони постійно намагаються прогнозувати усі сценарії, що впливає на швидкість прийняття рішень. Зокрема, вони розглядають реальну загрозу зіткнення між Росією та країнами НАТО.

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков розповідав про передачу засобів радіоелектронної боротьби на передову. Йшлось про те, що розробники передають на передову 2000 пристроїв РЕБів, які розраховані на 2000 кілометрів лінії фронту.

Про демонтаж Арки дружби народів у Києві говорили з історикинею Аліною Панипаляк. Вона сказала, що варто позбуватись радянських пам’яток, оскільки російська армія ідеологічно спирається на них.

У блоці Суспільного з політичним оглядачем Максимом Несвітайловим обговорили підтримку України міжнародними партнерами. Йшлось про залученість різних країн до придбання систем протиповітряної оборони.

Коба Накопія, грузинський депутат, прокоментував протести в Грузії, які виникли через спроби провладної партії ухвалити закон про іноземних агентів. Він сказав, що закон ідентичний до російського й повністю суперечить євроінтеграційному шляху країни. Накопія нагадав, що європарламентарі засудили законопроєкт, натомість його похвалив ідеолог «руського міра» Олександр Дугін. Також гість додав, що навіть за умови голосування закон отримає вето від президентки країни.

Народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») говорила про роботу сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Зокрема, йшлося й про підтримку українського війська.

Про венеційську бієнале у блоці «Інтера» розповідав заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко. Він сказав, що на виставці фактично діє чотири павільйони у яких представлені роботи українських митців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
228
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду