Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня 2024 року

17 Квітня 2024
260

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
260
Мобілізація засуджених та флешмоб «Ухилянт».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» законопроєкт про мобілізацію засуджених коментувала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). Вона сказала, що проєкт розроблявся спільно з Генеральним штабом ЗСУ. Та розповіла алгоритм залучення ув’язнених до служби: їм доведеться отримати згоду від командира військової частини, де формуватиметься спеціальний підрозділ із засуджених.

Про допомогу від США у студії «Ми — Україна» говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він розповів про можливі плани у разі відсутності голосування на підтримку великого пакета допомоги. Також про військову допомогу для України розмірковував політичний коментатор Володимир Фесенко.

Військовий оглядач Денис Попович говорив про виділення міжнародної допомоги Україні. Він сказав, що поки що питання допомоги стоїть на паузі. Попович також висловив припущення, що відтепер є можливість блокування зі сторони демократів.

Євгенія Кравчук, народна депутатка з фракції «Слуга народу», розповіла про засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Вона говорила про потребу України у системах протиповітряної оборони та про запуск міжнародного реєстру збитків.

Представниця «Центру протидії дезінформації» Аліна Бондарчук розповідала про запущений Росією флешмоб «Ухилянт». Вона сказала, що відео з флешмобу блокуватимуться, про це є домовленості з представниками TikTok.

У блоці Суспільного з народним депутатом Сергієм Соболєвим («Батьківщина») говорили про долю російських активів за кордоном. Він сказав, що ПАРЄ ухвалила рішення про необхідність повної конфіскації активів Росії та її представників.


Шаміль Албаков, учасник Десятого форуму вільних народів Постросії, розповідав про перебіг заходу та обговорення розпаду теперішньої Росії. Він сказав, що для того, аби звільнити російські народи, Україна має перемогти Росію. Та додав, що зараз не можна влаштовувати якісь акції, оскільки це становить загрозу для населення регіонів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду