Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 квітня 2024 року

13 Квітня 2024
99

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
99
Мобілізація та благодійність Віктора Пінчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Повторили частину гостьової студії попередньої доби та інтерв’ю з військовослужбовицею Наталею Денисенко та співаком Іво Бобулом.

У новинах телеканалів ICTV та СТБ знову декілька разів показали черговий сюжет з ознаками замовності про реабілітаційний центр родини Пінчуів Recovery. У ньому Віктор Пінчук сказав, що суспільство має дякувати військовим, а центр подає приклад, як це має відбуватись. Нагадаємо, що телеканали ICTV та СТБ входять до медіагрупи StarLight Media, яка належить Віктору Пінчуку.

Закон про мобілізацію коментувала народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу»). Вона сказала, що основним завданням було проголосувати за законопроєкт у тому вигляді, який пройшов депутатський комітет. Та додала, що деякі колеги влаштували TikTok-виставу. Також йшлося про те, що військове командування виступило проти повної демобілізації, оскільки армія не може розійтись, коли ворог планує активні дії. Бажання провести демобілізацію Кравчук назвала «нападом популізму від деяких політичних сил».

Про інформаційну безпеку розповідала заступниця керівника Центру протидії дезінформації Аліна Бондарчук. Йшлося про російські наративи, спрямовані на дестабілізацію ситуацію в Україні.

Також до студії долучилась виконуюча обов’язки ректора Національного авіаційного університету та депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова («Слуга народу»). Вона сказала, що її кандидатуру запропонувала наглядова рада та розповіла про роботу університету.

У блоці «Ради» Євгенія Кравчук вже говорила про заборону релігійних організацій, пов’язаних із країною-агресоркою. Вона сказала, що у громад не забиратимуть майно. 

Також команда «Ради» організувала виїзну гостьову студію у Чернівцях. За словами ведучого, дорогою до ПАРЄ до них на ефір завітала народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу»). Вона розмірковувала про реформу децентралізації.


У блоці «1+1» показали інтерв’ю з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
99
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду