Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня 2024 року

16 Квітня 2024
100

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
100
Атака на Ізраїль та «Конгрес місцевих та регіональних влад».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з білоруським опозиціонером Юрієм Губаревичем обговорили політику самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Гість сказав, що Лукашенко майстер робити безліч суперечливих заяв. Та додав, що диктатор заробляє на війні Росії з Україною. При цьому самі білоруси не зацікавлені у перебуванні російської армії у своїй країні.

Про мобілізацію у студії «Ради» говорили з політичним коментатором Геннадієм Дубовим. Він розповів, що відповідно до нового закону представники територіальних центрів комплектування матимуть змогу звертатись до суду.

Народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу») розповідала про Конгрес місцевих та регіональних влад. Вона сказала, що у пріоритеті підтримка бізнесу, оскільки зі сплачених податків фінансується армія. Шуляк додала, що не хотіла б, аби між регіонами була конкуренція. Набагато краще, щоб кожен регіон знав, яка допомога йому потрібна, та від кого: парламенту чи Офісу президента.

Про платформу «Зроблено в Україні» розмірковувала міністерка економіки Юлія Свириденко. За її визначенням, треба, аби більше регіонів приєдналось до цієї платформи. Також вона додала, що український бізнес сьогодні може виробляти усе, що потребує ринок та воєнний стан. Купівлю громадами іноземних товарів при наявності українських аналогів Свириденко назвала злочином, оскільки тоді податки лишаються в іншій державі, а не йдуть до українського бюджету. Презентація платформи відбулась під час Конгресу місцевих та регіональних влад.

Ветеранську політику коментував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Він сказав, що необхідно створювати стимули, аби професія військового вважалась престижною. Також планується зробити так, аби у майбутньому на держслужбі та в поліції могли бути лише учасники війни та люди, які пройшли військовий вишкіл.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про напад Ірану на Ізраїль говорили з колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Він сказав, що Іран вважає, що вони відповідають на удар по іранській території. І наразі між двома країнами відбувається неоголошена війна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
100
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду