Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 квітня 2024 року

16 Квітня 2024
246

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
246
Виплата пенсій та молода картопля.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Рада» з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу») говорили про посівну та молоду картоплю. Він сказав, що ранню картоплю дешевше привозити з-закордону та порадив не їсти її, оскільки вона не надто корисна.

Про пенсії говорили з нардепом Володимиром Арешонковим («Довіра»). Він сказав, що, коли завершиться війна, то збільшиться кількість людей, які матимуть право на доплати, але разом із тим зменшиться кількість працюючих. Для того, аби було чим платити, необхідно збільшити надходження до держбюджету, переглянути реєстр пільговиків та впровадити пенсійну реформу. Для збільшення надходжень, за словами Арешонкова, бізнес має вийти з тіні, завдяки роботі правоохоронців та митниці.

Ірина Борзова, народна депутатка від «Слуги народу», розповідала про старт відбору до збірної України на «Ігри нескорених 2025». А нардеп Сергій Євтушок («Батьківщина») коментував нову можливість місцевих громад допомагати військовим.

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк розмірковувала про хакерські атаки на канали, які долучені до Нацмарафону,  а також про російську дезінформацію.

З політичним оглядачем Максимом Джигуном у студії «1+1» обговорили міжнародну підтримку для України. Він сказав, що будь-яка нестабільність у Європі та на Близькому сході загрожує політичній позиції Джо Байдена. Оскільки його сприймають як людину, яка не змогла забезпечити мир у світі. Гість додав, що наразі президент США не демонструє тієї лідерської позиції, якої від нього очікують у всьому світі.


Мобілізацію  коментував речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. Він сказав, що, коли мобілізовувався проходив військово-лікарську комісію (ВЛК) 15 хвилин, і таких людей багато. Тому зараз мобілізовані, які мають проблеми зі здоров’ям, зможуть отримати необхідну медичну допомогу. Щодо повторного проходження ВЛК людьми, які отримали інвалідність після 24 лютого 2022 року, Лазуткін сказав, що це не дасть великого мобілізаційного потенціалу. Тому важливіше наразі працювати з мотивованими людьми.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
246
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду