Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 березня 2024 року

15 Березня 2024
227

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
227
Ядерні погрози та російська пропаганда.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону повністю повторили гостьову та розмовну студії телеканалу «Рада».

Про російські фейки у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили зі співзасновником організації StopFake Русланом Дейниченком. Ішлося про використання росіянами больових точок для роздмухування конфліктів в Україні. За словами гостя, росіяни працюють над блокуванням польськими фермерами українського кордону. А також над тим, аби Україна не отримала зброю від Німеччини. Російські пропагандисти не зупиняються та працюють цілодобово.

Нардеп Арсеній Пушкаренко («Слуга народу») розповів про приєднання Ісландії до коаліції, яка підтримує Україну. Він сказав, що Ісландія адвокатуватиме вступ України до НАТО, а також підтримає українську «Формулу миру» і повернення полонених.

Геннадій Дубов, політичний коментатор, розмірковував про псевдовибори в Росії. За його словами, вибори в Росії завжди виглядали не так, як заведено у демократичних країнах. На думку Дубова, у світі в цілому є тенденція до авторитарних режимів, бо у такому форматі начебто живуть 75% людей у світі. А Росія фактично перейшла до довічного президентства й надалі усе залежить лише від здоров’я Путіна.

У блоці Суспільного про наслідки ударів по російських нафтопереробних заводах говорили з економічним оглядачем Олегом Пендзиним. Він сказав, що Росія втратила виробництво нафти у розмірі 300-400 тисяч барелів, що не дуже суттєво. Набагато більше на галузь вплинуло ембарго на продаж нафтопродуктів.

Політичний коментатор Олег Лісний розмірковував про ядерні погрози, які озвучив Володимир Путін. За його словами, ядерна зброя — останній аргумент, який наразі все частіше починають використовувати представники Кремля. До цих погроз варто ставитись серйозно.

Про мобілізаційний законопроєкт дискутували народні депутати Ірина Фріз («Європейська Солідарність») та Вадим Івченко («Батьківщина»). Фріз сказала, що 349 правок стосувались однієї норми, тому її відкидання одразу нівелювало усі ці правки. За словами Івченка, депутатам опозиції важко прогнозувати, коли закінчиться розгляд законопроєкту на комітеті. Щодо так званого економічного бронювання обидва депутати зійшлись на тому, що цього не варто робити.

Народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу») у гостьовій студії «Інтера» говорила про надання американської допомоги. Вона зазначила, що всі донори надають гроші в кредит, тоді як США надають грантову підтримку, яку не потрібно повертати. То ж, якщо американські політики все ж вирішать надати кредит, замість гранту, Україна від цих грошей не відмовлятиметься.


Із заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком («Слуга народу») обговорювали вибори в Росії. Він сказав, що для всієї України зрозуміло, що вибори фактично імітують. А людей на тимчасово окупованих територіях змушують брати в цьому участь. Тому важливо виписати усе так, щоб міжнародні партнери теж це розуміли й потім могли використати це під час міжнародного трибуналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
227
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду