Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 березня 2024 року

14 Березня 2024
133

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
133
Повернення українців та вибори в Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. В етері повторили гостьову студію попередньої доби.

З виконавчим директором «Центру економічної стратегії» Глібом Вишлінським у гостьовій студії «1+1» говорили про повернення українців додому. За його словами, ті люди, які мали більше зв’язків із країною вже повернулися. А частка тих, хто впевнений, що повернеться до України, скоротилась до 26%, порівняно з 50%, які фіксували минулого року. Частина людей облаштовується у країнах перебування.

Нардеп Олександр Федієнко («Слуга народу») розповідав про правки до законопроєкту про мобілізацію. Він сказав, що комітет відхилив усі дискримінаційні правки, зокрема про обмеження користування банківськими послугами. Та додав, що «ухилянтом» людину може визначити ТЦК, а вже застосовувати до нього обмеження можна лише через суд.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про конфіскацію російських активів говорили з народним депутатом Денисом Масловим («Слуга народу»). Він сказав, що заморожених російських активів недостатньо для покриття збитків. А український бюджет наповнюватиметься як коштом міжнародної допомоги, так і через відновлення української економіки. Також про використання заморожених російських активів говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою

Антон Грушецький, виконавчий директор «Київського міжнародного інституту соціології», розповідав про ставлення до російської мови. Якщо у 90-х роках майже 40% українців виступали за те, щоб зробити російську другою державно, то зараз таких людей лише 3%. 

Представник легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ, а також в етері телеканалу «Рада» розповідав про роботу військових підрозділів на території Росії. Він сказав, що Білгородська область була краще підготована до оборони, тоді як у Курській області нічого не було готово. Усі останні події, як пояснив представник легіону, пов'язані з російськими виборами. 

Про ситуацію у Києві говорили з депутаткою міської ради Лілією Пашинною («Слуга народу»). Йшлося про новостворену комісію, яка контролюватиме відновлення роботи «Київміськбуду». Традиційно представників мерії та КМДА до розмови не долучили.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента України, говорив про атаки росіян на цивільних в Україні, а також роботу різних країн із Росією. Подоляк зазначив, що росіяни розуміють неможливість поставити на коліна Україну. Натомість вони можуть схилити західний світ та домінувати над ним. Колега Подоляка по Офісу президента Сергій Лещенко розмірковував про ймовірність скасування виборів в Росії.


Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк говорила, що в керівництві українських медіа багато жінок, це не характерно для інших країн. Крім того, на її думку, в Україні фактично відсутня різниця в зарплатах між чоловіками та жінками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
133
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду