detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.03.2024 09:16
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року
Виробництво дронів та демобілізація строковиків.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» з політичним коментатором Тарасом Загороднім говорили про державних зрадників та колаборантів. Він сказав, що приблизно 5% населення України досі якось симпатизує Росії, оскільки подібне мислення формувалось століттями. Також Загородній додав, що в Україні дуже багато радянських військових пенсіонерів, які приїздили сюди жити після виходу на пенсію.

Повторили частину гостьової студії попередньої доби.

Звільнення строковиків зі служби у гостьовій студії Суспільного коментували народні депутати Ірина Фріз («Європейська Солідарність») та Олександр Федієнко («Слуга народу»). Фріз сказала, що Указ про звільнення строковиків — правильний крок, оскільки люди потребують звільнення. А Федієнко розповів, що в разі бажання строковики зможуть підписати контракти та продовжити службу. Також вони розповіли, які питання викликають найбільше дискусій у Законі про мобілізацію. Зокрема, мова йшла про людей з інвалідністю, студентів та аспірантів.

Про військові навчання Білорусі на кордоні з Литвою говорили з білоруським опозиціонером Павлом Латушком. За його оцінкою, загроза вторгнення з території Білорусі на якусь із країн НАТО реалістична. Зокрема, можуть завдати точковий танковий удар для встановлення шляху до російського Калінінграда.

У блоці «Інтера» про застосування дронів говорили з авіаційним оглядачем Анатолієм Храпчинським. Він розповів про спроможності FPV-дронів та їхнє виробництво. За його словами, є певна кількість комплектуючих для українських дронів, які досі закуповуються за кордоном. І держава має створити умови для компаній, які будуть готові налагодити виробництво в Україні. Від китайських засобів радіоелектронної боротьби наразі відмовились.

Загалом із 14 включень у блоці «Інтера» у чотирьох говорили з нардепами від «Слуги народу».


У блоці «Ми — Україна» зі співзасновником StopFake Русланом Дейниченком говорили про російські фейки. Зокрема, про так званий новий наступ на Київ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY