Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 березня 2024 року

17 Березня 2024
160

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
160
Вибори в Росії та інтерв’ю Емманюеля Макрона.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Двічі повторили випуск «Нічної варти», який вже тричі показували в етері марафону 9 та 13 березня. А також повторили дискусійну студію попередньої доби.

Про вибори в Росії у блоці Суспільного говорили з організатором «Форуму вільних народів Постросії» Олегом Магалецьким. Він сказав, що всі події під час російських виборів — паралельна реальність. Для багатьох вони стали радше святом, ніж можливістю домогтись зміни влади.

Також цю тему коментував кандидат політичних наук Ростислав Балабан. Він вважав, що Росія на вибори не піде й великої явки не буде. Тому влаштували голосування у декілька днів та велику кількість розваг для народу. Балабан сказав, що у Путіна фактично відсутній реальний рейтинг. А тих, хто міг скласти йому конкуренцію, просто знищили.

Про намагання росіян 13 березня заглушити сигнал Суспільного говорили з медіаекспертом Олександром Глущенком. Він сказав, що подібна ситуація вже була, тоді росіяни обстрілювали українські телевізійні вишки та глушили сигнал супутників. Це гібридні методи з метою залякування. Після глушіння окупанти передають на відповідних частотах свою інформацію для українських глядачів.

Також у блоці Суспільного показали інтерв’ю з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком («Слуга народу»).

У гостьовій студії «Інтера» з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу») говорили про контейнерні перевезення морським коридором. Він сказав, що відкриття перевезень дасть можливість українським виробникам заробляти більше, та менше витрачати на логістику.

Ігор Жовква, заступник керівника Офісу президента, у студії «Ми — Україна» розповідав про передачу Євросоюзом снарядів для України. Він сказав, що Заходу важко дуже швидко знайти мільйон снарядів. Проте Європа цим займається, адже це і в їхніх інтересах. 


Показали цього дня й інтерв’ю з президентом Франції Емманюелем Макроном, яке для марафону провели ведуча «1+1» Наталія Мосейчук та ведуча «Ми — Україна» Юлія Галушка. Макрон розповідав про перемовини з Володимиром Путіним, спроби домогтися миру та майбутню поїздку в Україну. За його словами, важливо, аби візит був корисним для України, тому спочатку треба провести низку перемовин у Європі та відвідати Україну з конкретними пропозиціями й рішеннями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду