Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2023 року

18 Вересня 2023
480

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
480
Хасиди в Умані та арешт Нестора Шуфрича.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «1+1». Показали  новий виппуск програми «Нічна варта», у якому говорили про ситуацію на тимчасово окупованих територіях, зокрема у Криму. Гостями студії були заступник постійного представника президента в АР Крим Денис Чистіков та президент центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар. Під час розмови Чистіков розповів про репресії, які представники Росії проводять у Криму й сказав, що повна деокупація півострова відбудеться тоді, коли буде звільнено останнього політичного в’язня.

Крім того, у блоці «1+1» повторили частину етеру попередньої доби: дискусійну студію за участі політичних оглядачів Володимира Фесенка і Руслана Осипенка та головного редактора порталу «Україна по-арабськи» Мохаммада Фараджаллаха. А також підсумковий випуск новин. Зауважимо, що під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було. Ба більше, під час повтору прямих включень у випуску новин зберігалась плашка «наживо». Відповідно глядач міг сприйняти новини як оперативні.

Про перебування в Умані поліції Ізраїля обговорювали з її речником Міхаелем Зінгерманом. Він розповів, що делегація поліції складається з чотирнадцяти поліціянтів, які прибули на запрошення колег з Міністерства внутрішніх справ України. Зазначимо, що за даними українського МВС до Умані прибуло понад 32 тисячі паломників-хасидів.

Арешт народного депутата Нестора Шуфрича коментував політичний оглядач В’ячеслав Потапенко. Він сказав, що протягом 20 років Шуфрич завжди мав проблеми у публічному просторі. Також він прокоментував й підозру для українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про державний бюджет 2024 року дебатували народні депутати Леся Забуранна («Слуга народу») та Ярослав Железняк («Голос»). Забуранна сказала, що бюджет спрямовано на захист людей та перемогу у війні.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про бюджет на 2024 рік говорили з міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим. Він також говорив про те, що бюджет орієнтований на соціальні та безпекові видатки. А ще говорив про реформу оплати праці держслужбовців. Відтепер оплата йтиме відповідно до класифікації посад й відбудеться відмова від побудови за принципом: «мізерний оклад та захмарні премії».

Нардеп Олексій Леонов («Слуга народу») традиційно розмірковував про долю Одеси, а зокрема про відновлення портової інфраструктури регіону. Раніше він вже говорив про реабілітацію військових та участь у цьому Одеського державного університету внутрішніх справ, а також про відновлення навчання в одеських школах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду