Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня 2023 року

11 Вересня 2023
473

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
473
Вибори на окупованих територіях та Саміт G20.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» з істориком Олександром Алфьоровим говорили про національності, які населяють Росію. Він сказав, що відродження народів Росії почнеться тоді, коли вони почнуть ставити питання щодо імперських впливів. А перемога України почнеться тоді, коли ці народи почнуть отримувати незалежність. Також він сказав, що коли діти нинішніх російських військових почнуть виростати вони також будуть виступати проти України. Оскільки Росія будується на імперській політиці ХІХ століття.

Про ставлення росіян до США говорили з американським політиком та вихідцем з Росії Юрієм Рашкіним. Він сказав, що російська пропаганда розповідає про протистояння з США, оскільки сама країна не може змагатись з американцями ні в науці, ні у технічному прогресі. Проте, якщо людям почнуть розповідати, що відтепер США — друг, то вони й у це охоче повірять й буквально одразу забудуть про ворожість.

Саміт Великої двадцятки та спільну декларацію обговорювали з політичним коментатором Олексієм Буряченком. Також з ним обговорили російські вибори на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, гість назвав їх нікчемними й додав, що вибори використовуватимуться як аргумент під час міжнародних перемовин. 

Також у блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, 9 вересня. Зазначимо, що команда «Ми — Україна» цієї доби працювала в етері нацмарафону протягом дванадцяти годин.

У блоці телеканалу «1+1» з кінорежисером Олесем Саніним говорили про покази фільму «Довбуш» для українських військових. Він розповів, що особисто вже був на 62 показах стрічки. Також говорили про знімальну команду, яка наразі перебуває на службі.

Про російську пропаганду та боротьбу із нею говорили з істориком та редактором Вікіпедії Євгеном Букетом, співзасновником проєкту Stop Mapaganda Миколою Голубеєм та виконавчим директором «Українського центру безпеки та співпраці» Дмитром Жимайлом.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
473
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду