Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2023 року

23 Вересня 2023
443

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
443
Військове ПДФО та реєстр декларацій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом першої половини блоку транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради. Далі про міжнародну політику говорили з політичними коментаторами Ігорем Петренком, Ігорем Чаленком та Богданом Ференсом.

Про військове ПДФО (податок на доходи фізичних осіб, — авт.) у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з народним депутатом Олексієм Леоновим. Він сказав, що до повномасштабної війни цей податок давав місцевим бюджетам 13 мільярдів гривень, проте наразі він даватиме близько 100 мільярдів. Також депутат сказав, що це відбулось через суттєве збільшення зарплат для військових. Тому ці кошти надійшли до міських бюджетів автоматично, фактично внаслідок перерозподілу центрального бюджету.

У блоці Суспільного про житло для ветеранів говорили із першим заступником міністра у справах ветеранів Олександром Порхуном.

Про відкриття реєстру електронних декларацій говорили народні депутатки Анастасія Радіна («Слуга народу») та Ірина Фріз («Європейська Солідарність»). Говорячи про збільшення кількості депутатів, які підтримали відкриття реєстру порівняно з першим голосуванням, Радіна сказала, що нові прихильники відкритості змогли усвідомити її важливість після того, як президент наклав вето на попередній Закон. Крім того, говорили про запит суспільства та відновлення перевірок НАЗК.

З політичним коментатором Олексієм Буряченком у гостьовій студії «Інтера» говорили про міжнародну політику та стосунки з Польщею та Словаччиною. Він сказав, що варто усвідомити, що фермери у Європейському Союзі мають великі прибутки, можуть оновлювати техніку та відповідно працювати за правилами. Тому вимагати до себе особливого ставлення вони не зможуть.


Про бюджет та податки говорили з народним депутатом Давидом Арахамією. Його протитрували як голову фракції «Слуга народу», що не мало стосунку до теми розмови, оскільки він фактично коментував роботу усього парламенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду