Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня 2023 року

24 Вересня 2023
313

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
313
Відкриття декларацій та прес-конференція Зеленського.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» про деменцію говорили із засновницею благодійного фонду «Незабутні» Іриною Шевченко. Вона роповіла про те, що ця хвороба не діагностується у багатьох людей. 

Традиційно протягом години транслювали дискусійну студію телеканалу «Рада». Про експорт українського зерна говорили із заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком, колишньою очільницею міністерства аграрної політики та продовольства Ольгою Трофімцевою та аналітиком Центру досліджень продовольства Київської школи економіки Павлом Мартишевим.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про відкриття декларацій говорили з головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим. Він вважав, що інформація про тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях, або родом звідти, повинна бути закритою. Адже окупацінйні адміністрації фактично не володіють інформацією про тих, хто працює на Україну. А відкриття даних дозволить їм у реальному часі відстежувати людей.

Про повернення вкраденої росіянами української культурної спадщини говорили з керівником міністерства культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим. Він розповів, що міжнародні партнери, зокрема американці, допомагають із пошуком вкрадених артефактів та повертають їх у власність України.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію в одному з районів Києва. Паралельно працювала ще одна вулична гостьова студія у Черкасах.

Також у новинних блоках ICTV/СТБ та «Ради» показали матеріали за участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Він говорив про міжнародну політику та Формулу миру.

Вночі у нацмарафоні показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду