Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2023 року

16 Вересня 2023
399

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
399
Виступ Урсули фон дер Ляєн і благодійність Пінчуків.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з народним депутатом Романом Костенком («Голос»). Зазначимо, що розмову записували вранці перед голосуванням за призначення на посаду міністра оборони Рустема Умєрова.  Говорили про зміну міністра оборони, особистість кандидата та його міжнародні зв’язки. Зокрема, Костенко сказав, що Умєров має гарні контакти у Туреччині та у США.

Також  показали інтерв’ю з богословом Андрієм Андрушківим і низку інтерв’ю, записаних регіональними філіями мовника. Крім того, повторили частину етеру попередньої доби: гостьових студій і підсумкового випуску новин.

Протягом першої години блоку «1+1» показали повтор програми «Нічна варта», яка транслювалася 9 вересня цього року. Гостями студії були народний депутат Сергій Колебошин («Слуга народу») та мама школяра Анна Турек.

З головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким говорили про стан української енергетики й адаптацію системи до війни. Зокрема, він розповів про захист систем, ущільнення систем протиповітряної оборони та пасивні методи захисту.

Також у блоці «1+1» наживо транслювали доповідь президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн за підсумками року під час засідання Європейського парламенту.

Про бізнес в умовах війни у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з народним депутатом Євгеном Пивоваровим («Слуга народу»). Зокрема, він розмірковував про відновлення Харківщини та роботу бізнесу у регіоні. Він сказав, що зараз люди повертаються, що сприятливо впливає на економіку регіону. Далі Пивоваров перейшов до розповіді про державну політику та її допомогу регіонам.

Також у новинному блоці показали сюжет про реабілітаційний центр Recovery. На початку ведуча повідомила, що його створили Віктор та Олена Пінчуки. Коментаторами у ньому були американський журналіст Фарід Закарія, експрем’єр Великобританії Борис Джонсон.

Про роботу парламенту говорив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко («Слуга народу»). Поміж іншого він також розповів, що у депутатів з’явилася нова традиція акапельно співати гімн, зокрема на останньому засіданні його заспівали двічі.

Про боротьбу з корупцією у блоці телеканалу «Рада» розмірковував народний депутат України Давид Арахамія («Слуга народу»). А його колега по партії Євгенія Кравчук говорила про те, що на Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Росію визнали диктатурою. Ще один депутат Олексій Красов («Слуга народу») розповідав про ситуацію з енергопостачанням на Харківщині.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду