Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року

13 Серпня 2023
504

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
504
Суд над Олександром Дубінським та скандали з нардепами.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок марафону припав на чергування телеканалу «Рада». Протягом двох із половиною годин етеру транслювали засідання Верховної Ради, далі показали повтор частини етеру попередньої доби. Лише в останню годину працювала гостьова студія, до якої включались речник Одеської ОВА Сергій Братчук, речник ВМС Дмитро Плетенчук, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк та речниця ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») у гостьовій студії «Ми — Україна» розмірковував про протезування та реабілітацію військових. Він критикував зайву бюрократію та якість наявних протезів. А також розповідав про круглий стіл, який відбувся на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, і де обговорювали створення карти протезування.

У блоці Суспільного суд над народним депутатом Олександром Дубінським (позафракційний, пройшов до парламенту від «Слуги народу») коментували два інші нардепи — Олег Синютка («Європейська Солідарність») та Федір Веніславський («Слуга народу»). Останній сказав, що корупція в Україні має системний характер та її навряд чи вдасться одноразово викорінити. А також заявив, що фракція «Слуги народу» одразу прощається з корупціонерами, на відміну від інших парламентських фракцій. Крім того, Веніславський цитував слова Володимира Зеленського на першій зустрічі з депутатами після їхнього обрання, під час якої президент сказав, що кожен із депутатів перебуватиме під пильним контролем правоохоронців.

Далі запобіжний захід Дубінському також обговорили з речницею Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян. А про скандали з парламентарями загалом дебатували народні депутати Ярослав Юрчишин («Голос») та Михайло Цимбалюк («Батьківщина»).

Розірвання договорів між УПЦ МП та заповідником «Києво-Печерська лавра» коментував виконувач обов’язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.


У блоці «Інтера» про скандали з депутатами говорили з народним депутатом Денисом Масловим («Слуга народу»). Він сказав, що йому болісно бачити таку поведінку колег, а також, що закон буде одним для всіх. Й інакше в Україні більше не буде. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду