Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2023 року

10 Вересня 2023
514

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
514
Реєстр декларацій і російська пропаганда.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта». Разом із народним депутатом Сергієм Колебошиним («Слуга народу») та мамою школяра Анною Турек говорили про освіту під час війни. Також повторили частину етеру попередньої доби.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з командиром загону «Сталевий кордон» Валерієм Падитилем. Говорили про забезпечення бригади, техніку, а також волонтерську допомогу й техніку, яку передає держава. Також із ним обговорили контрнаступ і потребу у засобах для розмінування, які можуть надати міжнародні партнери. Він сказав, що важливо не повідомляти про успіхи контрнаступу, аби ворог також лишався без доступу до оперативної інформації.

Підготовку запровадження дванадцятого пакета санкцій проти Росії коментував депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічус. Він сказав, що розрив між одинадцятим і дванадцятим пакетами у три місяці дуже довгий. І те, що західні політики розслабилися й вважають, що вони зробили все необхідне для тиску на Росію.

Саміт Великої двадцятки в Індії обговорювали з політичним оглядачем Миколою Давидюком. Зокрема, він сказав, що інтереси України там представлятимуть США та країни Європейського Союзу.

З народним депутатом Давидом Арахамією («Слуга народу») у гостьовій студії телеканалу «Інтер» говорили про відкриття реєстру декларацій. Він сказав, що декларантів наразі більш ніж мільйон, зокрема військові писали листи з проханнями закрити реєстр і не відображати його. Також він сказав, що відкритими декларації будуть лише у тих, хто вважає це доцільним.

Боротьбу з російською дезінформацією обговорювали з керівником «Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Ігорем Солов'єм. Він сказав, що росіяни запроваджують на окупованих територіях «інформаційне гетто», аби забезпечити ефективність власної пропаганди.

У блоці «Ми — Україна» про бюджет говорили з народним депутатом Олексієм Леоновим. Під час розмови про необхідні ресурси він сказав, що тарифи для населення не мають зростати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
514
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду