Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2023 року

10 Липня 2023
808

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
808
500 днів повномасштабної війни та повернення командирів «Азову».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці нацмарафону працювала команда «1+1». Показали випуск «Нічної варти», який був в етері 24 червня. А також дискусійну студію попередньої доби, гостями якої були нардеп Єгор Чернєв («Слуга народу»), політичний коментатор Тарас Загородній, колишній президент «Freedom House» Адріан Каратницький та виконавчий директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Петро Бурковський.

Про те, як пройшли 500 днів повномасштабного вторгнення, у гостьовій студії Суспільного говорили з азовцем Іллею Самойленком, матір’ю загиблого українського військового Романа Ратушного Світланою Поваляєвою, міським головою Києва Віталієм Кличком, мером Миколаєва Олександром Сенкевичем та генерал-лейтенантом ЗСУ Олександром Павлюком.

Також цього дня до команди Суспільного долучилась ведуча Олеся Ніцевич. Раніше вона вела гостьові студії в етері телеканалу «Рада».

Про участь Володимира Зеленського в саміті НАТО говорили з політичним оглядачем Миколою Давидюком. За його словами, наразі завдання для України — заскочити до останнього потягу НАТО, аби не залишитись у сірій зоні.

У блоці «Інтера» показали інтерв’ю з головою Верховної ради України Русланом Стефанчуком («Слуга народу»). Говорили зокрема про те, як це бути на чолі країни у війні, та про особисте відчуття відповідальності гостя. Також Стефанчук говорив про роботу Парламенту та зазначив, що якщо країна стоїть, то Парламент виконує свою основну задачу.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про 500 днів війни та інформаційну боротьбу. Він стверджував, що спільний марафон «Єдині новини #UAРазом» зробив внесок у перемогу. І що журналісти марафону та всі інші журналісти зробили внесок у боротьбу з російською пропагандою, оскільки говорять мовою фактів.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розмірковував про статус Росії у світі та її внутрішньополітичні проблеми.

Також у блоці «Інтера» повідомили про те, що Володимир Зеленський повертається до України разом із захисниками Азовсталі, які пройшли російський полон та після звільнення з нього перебували у Туреччині. Повідомлення вийшло через дев’ять хвилин після публікації від Володимира Зеленського.


У блоці «Ми — Україна» особливу увагу цього дня приділили розмовам із міністрами. Зокрема, говорили з міністром юстиції Денисом Малюською, міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович, міністром фінансів Сергієм Марченком, міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом та міністром оборони Олексієм Резніковим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду