Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року

5 Липня 2023
853

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
853
Теракт на Запорізькій АЕС та привітання від «Слуги народу».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. показали повтор етеру попередньої доби.

У блоці «Ми — Україна» з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу») говорили про день Національної поліції та відповідну виставку. Під час включення нардеп привітав поліціянтів та подякував їм за службу. І прокоментував зміну підході до підготовки майбутніх правоохоронців.

Білоруська блогерка Тетяна Мартинова розмірковувала про перебування вагнерівців у Білорусі. Вона сказала, що насправді самопроголошеному президенту Лукашенку не потрібно, аби в країні було озброєне угруповання з восьми тисяч військових. Оскільки Пригожин може вирішити йти на Мінськ, тоді коли у країні фактично відсутня боєздатна армія.

Також у блоці «Ми — Україна» про укриття у столиці знову говорили із заступником міністра освіти та науки України і депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він критикував роботу міської влади та постійно говорив про те, що влада не може чогось зробити. Зазначимо, що схоже включення Вітренка було в гостьовій студії того ж телеканалу 1 липня цього року.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, говорив про міжнародну політику, програш Росії у війні та озвучив потреби України у зброї, зокрема техніці, яка допоможе при наступі. Крім того, він розмірковував про ймовірний теракт на Запорізькій АЕС та реакцію світової спільноти, яка могла б запобігти катастрофія. Про ЗАЕС говорили і з завідувачем Відділення атомної енергетики Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України Володимиром Борисенком.


У блоці Суспільного про ймовірний підрив Запорізької АЕС говорили з експертом з атомної енергетики Людвигом Литвинським. Він сказав, що максимальні наслідки для тих, хто перебуватиме на повітрі — зростання ризику мати онкологічне захворювання. Краще перебути декілька днів вдома та не виходити на повітря. Територія ураження у випадку вибуху становитиме до 150 кілометрів в залежності від напрямку вітру.  За словами Литвинського найбільша загроза буде для тих, хто живе у найближчих десятках кілометрів навколо ЗАЕС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
853
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду